O companie nemţească de renume angajează masiv la Iaşi. Câte locuri de muncă vor fi create în Capitala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu Contintental Iasi FOTO Ziarul de Iasi
Sediu Contintental Iasi FOTO Ziarul de Iasi

Gigantul Continental Automotive îşi va extinde operaţiunile de la laşi, după ce a achiziţionat un teren de 1,2 hectare în vecinătatea sediului principal din capitala Moldovei. Acesta ar fi al patrulea punct de lucru din municipiu şi ar urma să găzduiască alţi 800 de angajaţi, pe lângă cei peste 1.400 care deja activează în cadrul companiei.

Compania nemţească din sectorul automotive Continental a definitivat tranzacţia prin care a achiziţionat un teren de 1,2 hectare din vecinătatea sediului principal din Iaşi. Imobilul, pe care sunt edificate construcţii dezafectate, a fost cumpărat cu 1,2 milioane de euro la o licitaţie organizată de administratorul judiciar al firmei Construcţii Feroviare Moldova, condusă de şeful Camerei de Comerţ Iaşi, Paul Butnariu. Potrivit acestuia, licitaţia a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. „Interesul companiei Continental exista mai demult, dar licitaţia a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Din discuţiile purtate, ei vor să mai construiască o clădire aici. Dacă va fi una la fel de mare, vă daţi seama că vor face angajări consistente. Nu s-au purtat discuţii în acest sens, dar putem vorbi de 700 - 800 de persoane”, a precizat Paul Butnariu. 

Continental şi-a manifestat interesul pentru teren încă din luna februarie, însă imobilul măsura în acel moment peste 23.000 mp, astfel că a fost nevoie de dezmembrarea activului. „Cu privire la activul compus din teren în suprafaţă totală de 23.661,23 mp, situat în Municipiul Iaşi, Bld. Poitiers, nr.6, pe care se află amplasate un număr de 29 corpuri de clădire (C1-C29), menţionăm ca acesta nu a făcut obiectul publicaţiilor de vânzare nr. 259/14.01.2016 şi nr. 328/18.01.2016 având preţul de pornire la licitaţie de 80% din preţul de evaluare deoarece au fost iniţiate negocieri cu privire la achiziţia unei cote parte de teren fiecare cu SC Continental Automotive România SRL şi Entire Real Estate Solutions SRL, în momentul de faţă desfăşurându-se activitatea de dezmembrare în două loturi a imobilului situat în municipiul Iaşi, Bld. Poitiers, nr.6, urmând a propune creditorilor o nouă strategie de valorificare a activului respectiv”, a menţionat administratorul judiciar Eduard Pascal, coordonator al Eurobusiness LRJ SPRL, în ultimul raport de activitate.

Continental are trei puncte de lucru în Iaşi

Continental Automotive este prezentă în Iaşi de zece ani şi, în această perioadă, şi-a construit propriul sediu pe bulevardul Poitiers şi a închiriat alte două spaţii, în zona Ţesătura şi CUG. În toate aceste spaţii lucrează pentru concernul german peste 1.400 de persoane. Continental Corporation are sediul social în Timişoara, unde are trei puncte de lucru, dar mai are fabrici şi în Iaşi, Sibiu, Arad, Braşov şi Satu Mare, în care lucrează peste 14.000 de angajaţi, conform informaţiilor de pe propriul site.

De partea cealaltă, Construcţii Feroviare Moldova, firma de la care a fost cumpărat terenul pentru extinderea operaţiunilor de la Iaşi, se află în insolvenţă de trei ani şi, în prezent, îşi derulează activitatea în baza unui plan de reorganizare. Firma are a doua cea mai mare datorie la bugetul de stat dintre firmele ieşene, respectiv o sumă de circa 150 milioane de lei.  

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite