Noapte Albă la Iaşi cu audiţii muzicale şi surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Golia va fi un punct de atracţie în Noaptea Albă
Mănăstirea Golia va fi un punct de atracţie în Noaptea Albă

Noaptea Albă a Iaşiului, cea mai lungă noapte din an, pregăteşte surprize muzicale amatorilor de distracţie.

Noaptea de 15 spre 16 octombrie îi va aduce pe ieşeni în mai multe zone ale oraşului pentru o seară de distracţie şi voie bună. Cu începere de la ora 19.00 evenimentul se va desfăşura la Palatul Roznovanu, Biserica „Bărboi“, la Turnul Mănăstirii Golia, la Muzeul Unirii, Biblioteca Cental Universitară „Mihai Eminescu“, la Casa Armatei, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi în zona rondului Triumf.


Astfel, la Turnul Mănăstirii Golia ieşenii vor avea parte de un tur susţinut de un ghid despre istoria lăcaşului de cult. De asemenea, de la ora 21.00, în aceeaşi incintă, elevii de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ vor susţine un spectacol. Acesta se va desfăşura chiar în turnul mănăstirii, iar imaginile micilor artişti vor fi transmise pe ecranul din parcarea lăcaşului de cult. Micuţii vor interpreta lucrări de Joseph Haydn, Antonin Dvořak, Carlos Gardel sau Goran Bregovič. Pentru momentele artistice, în parcarea mănăstirii vor fi amplasate scaune pentru public.


La Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - Bărboi“ ieşenii vor putea asculta în noaptea de 15 octombrie, de la ora 20.30, pe cei din prestigiosul cor „Cantores Amicitiae“, coordonaţi de profesorul Nicolae Gîscă, de la Universitatea de Arte „George Enescu“. Intrarea la eveniment este liberă iar participanţii vor avea amenajate scaune pentru audiţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite