Nereguli numeroase găsite de pompieri în lăcaşurile de cult din Iaşi. Ce avertisment a transmis ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevarul
FOTO Arhiva Adevarul

Zece dintre lăcaşurile de cult funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu. Problema este că pompierii nu au putere să închidă aceste lăcaşuri, deoarece le interzice legea.

Pompierii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au identificat numeroase nereguli în lăcaşurile de cult ieşene. Multe nu au autorizaţie de securitate la incendiu. 

În context, pompierii ieşeni atrag atenţia de sărbători: majoritatea uşilor bisericilor şi mănăstirilor se deschid în interior, iar busculada creată de cei din spate în cazul izbucnirii unui incendiu ar face ca uşile să nu poată fi deschise. Un caz cutremurător a fost în 1930, când 118 oameni au murit arşi într-o biserică din Argeş.

În ultimii ani, pompierii au verificat 114 biserici şi mănăstiri în urma cărora au dat 400 de sancţiuni. Zece dintre lăcaşurile de cult funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu. Problema este că pompierii nu au putere să închidă aceste lăcaşuri, deoarece le interzice legea, notează Ziarul de Iaşi. 

„Principalele nereguli identificate au fost funcţionarea unora dintre ele fără autorizaţia de securitate la incendiu deşi este obligatorie deţinerea acestui document, nu se asigură condiţii privind limitarea propagării focului în interiorul construcţiilor, construcţiile nu sunt dotate cu instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor, nu se asigură mentenanţa instalaţiilor de stingere a incendiilor, nu au stingătoare, nu funcţionează instalaţiile de iluminat de securitate, nu sunt asigurate condiţiile de acces al autospecialelor de intervenţie şi nici mentenanţa instalaţiilor electrice şi de paratrăsnet", au spus reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, potrivit sursei citate. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Marele proiect spaţial ruso-chinez restartează aventura spaţială a omenirii

Impresiile unei tinere din Franţa care studiază la Cluj. „România capătă notorietate, e extraordinară în toate sensurile cuvântului”

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite