Minune de Crăciun la Iaşi: copil născut în ambulanţă. Plutonierul adjutant s-a oferit să boteze bebeluşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ziaruldeiasi.ro
FOTO ziaruldeiasi.ro

Vădit emoţionaţi, membrii echipajului de prim ajutor au asistat la naşterea unui băieţel, alături de echipajul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă sosit la caz. La ora 04:45, a venit pe lume micuţul Ştefan - Eduard.

Ştefan - Eduard a venit pe lume în a treia zi de Crăciun, în drum spre spital, în ambulanţa echipajului de prim ajutor calificat (EPA) Răducăneni, asistat de pompieri şi medici. 

La ora 04.00 dimineaţă, un apel la numărul unic de urgenţă 112, anunţa că o gravidă, în luna a noua, din localitatea Răducăneni, comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, naşte. 

„Puţin peste ora 04.00, echipajul format din paramedicii plutonierul adjutant şef Cimpoeş Vasile, sergentul major Popuţoaia Alin şi sergentul major Drăguşanu Daniel au preluat nota de anunţare şi s-au deplasat de urgenţă la gravida, Apreutesei Felicia, în vârstă de 39 de ani, cu o sarcină în luna a IX-a”, se arată într-un comunicat de presă. 

Potrivit cadrelor medicale, la ora 04:06, ambulanţa a ajuns la domiciliul gravidei, unde aceasta aştepta cu bagajele făcute pentru a se putea deplasa la spital. Între timp, în întâmpinarea ambulanţei EPA Răducănenii a fost trimis un echipaj medical de la SAJ, format din asistentul medical Florea Daniela şi conducătorul ambulanţei Merchez Cristi.

„După parcurgerea a zece kilometri de către EPA, cele două echipaje s-au întâlnit pe raza comunei Costuleni, în parcarea din faţa Primăriei Costuleni pentru transferul gravidei”, transmit cadrele medicale.

Potrivit acestora, asistentul medical Florea Daniela a transmis membrilor echipajului de prim ajutor că acest transfer nu se mai poate efectua deoarece doamna va urma să nască în ambulanţa EPA Răducăneni.

„Plutonierul adjutant şef i-a propus mamei să îl boteze pe copil”

Emoţionaţi, membrii echipajului de prim ajutor au asistat la naşterea unui băieţel, alături de echipajul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă sosit la caz. La ora 04:45, micuţul Ştefan - Eduard, în greutate de 2,940 kg, a venit pe lume.

La ora 05.00 mama şi micuţul Ştefan - Eduard au ajuns în siguranţă la spital.

Emoţionat, plutonierul adjutant şef Cimpoeş Vasile i-a propus mamei să îl boteze pe copil, aceasta fiind de acord cu propunerea creştinească.

Membrii echipajului au dus mamei şi copilului cele necesare unei naşteri la spital, luând iniţiativa de a strânge diferite bunuri pentru întreaga familie Apreutesei. Acasă, tatăl şi cei doi frăţiori, Dragoş, în vârstă de 18 ani şi Silviu, de 14 ani, sunt nerăbdători să îşi vadă fratele.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Amintirile unui soldat român în Afganistan. „Acolo totul are alte valenţe. Iei în calcul sicriele şi drapelul”

Cum să beneficiezi de reducere la tariful gazelor. Sfaturile unui expert

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite