Moş Petrică, traficantul de pakistanezi. Bătrânelul din Iaşi care s-a aliat cu rakeţii într-o reţea de trafic de migranţi

0
0

Ajuns la 68 de ani, individul a ajuns din nou în spatele gratiilor după ce, în trecut, a fost condamnat de mai multe ori pentru diverse fapte penale. Acum, este cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de Migranţi.

Petru Mazâlu are domiciliul în comuna Valea Lupului, judeţul Iaşi, şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urmă cu două zile. Ieşeanul este un obişnuit al sistemului penitenciar, el fiind închis, în trecut, în dosare de înşelăciune sau evaziune fiscală. Ultima oară a fost eliberat condiţionat în decembrie 2016, atunci când a ieşit de pe porţile Penitenciarului Vaslui după ce judecătorul care l-a audiat motiva că are „convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi că poate fi redată societăţii“. Timpul avea de de­monstreze că judecătorul s-a în­şelat.

Surse judiciare ne-au explicat că, după eliberare, Mazâlu a început să lucreze cu rakeţi din Republica Moldova pentru a transporta asiatici înspre spaţiul comunitar european. Zilele trecute, bătrânelul şi-a intrat în rolul de călăuză şi a prelut opt ce­tăţeni pakistanezi pe care trebuia să îi transporte la Bucureşti. Pentru fiecare dintre aceştia, Mazâlu ar fi perceput o taxă de 2.000 de euro, ne-au mai explicat sursele, care au completat că individul nu a reuşit să ajungă cu pakistanezii în Capitală, fiind prins în zona Comarna (foto) de ofiţerii de la Crimă Organizată şi reţinut. Mazâlu poate contesta de­cizia de arestare pentru 30 de zile.

În timpul vieţii, Petru Mazâlu şi-a trecut în cazier nenumărate condamnări, pentru fapte care de care mai diverse. El este cercetat şi într-un dosar al DIICOT Bacău, fiind acuzat că ar fi sprijinit o reţea de evaziune fiscală în care ar fi im­plicată reţeaua de benzinării Luk­oil. În 2012, Mazâlu a câştigat un proces intentat României la CEDO din cauza condiţiilor din penitenciar. În reclamaţia sa, ieşeanul se plângea că a stat într-o celulă cu opt paturi şi zece detinuţi, pe o suprafaţă de 14,2 metri pătraţi. De asemenea, a relatat că celula nu avea toaletă şi că avea acces la o baie din afara celulei de două ori pe zi, la orele 6 şi 20, în restul timpului folosind o găleată. Mazâlu s-a mai plâns că arestaţii nu aveau acces la apă curent, şi că odaia în care erau ţinuţi nu avea lumină naturală.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite