Mare firmă de panificaţie în război cu şefii judeţului Iaşi pentru hala de producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Consiliului Judeţean
Plenul Consiliului Judeţean

Oficialii Consiliului Judeţean se judecă cu reprezentanţii unei societăţi de panificaţie din Iaşi pentru ca spaţiul în care funcţionează aceştia din urmă să fie eliberat.

Şefii din Consiliul Judeţean încearcă să-i evacueze pe reprezentanţii firmei Panifcom din spaţiul ecupat în Copou, pe strada Codrescu, numărul 6 încă din 2009. Cele două părţi au ajuns în cele din urmă la proces, iar magistraţii au decis să prelungească contractul până în octombrie 2012 pentru ca firma să-şi amortizeze investiţiile.

Astfel, edilii au încercat în şedinţa de CJ de ieri să cedeze gratuit terenurile şi construcţiile de aproape 1.500 de metri pătraţi din Copou pentru ca Institutul de Boli Cardiovasculare să înfiinţeze un centru de cercetare, susţinând că amplasamentul este ocupat ilegal de Panifcom.

Citeşte şi: Copou, marcă amanetată de rudele primarului Nichita (FOTO)

Consilierii judeţeni au respins însă iniţiativă şefilor CJ, pe motiv că reprezentanţii firmei ar trebui să ocupe spaţiul până în octombrie 2014. „Firma noastră şi-a majorat pretenţiile cu suma de 235.000 de lei, sumă care reprezintă contravaloarea lipsă folosinţă spaţiu pentru perioada 2008-2011. Având în vedere precedentul judiciar deja creat, instanţa va dispune cu siguranţă prelungirea perioadei de închiriere cu încă doi ani pentru a fi acoperită şi această diferenţă de sumă, deci perioada va fi prelungită pânp la 1.10.2014", a spus Liviu Bălănici, administrator Panifcom.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite