Lista ruşinoasă a ofiţerilor de la Poliţia din Iaşi care au ajuns inculpaţi după ce s-au urcat beţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Tudor Minea, fostul şef de la Permise, a rămas fără funcţie din cauza băuturii FOTO Adevărul
Comisarul Tudor Minea, fostul şef de la Permise, a rămas fără funcţie din cauza băuturii FOTO Adevărul

Şeful Serviciului de Paşapoarte din Iaşi, amendat zilele trecute după ce a fost prins băut la volan, este doar unul dintre ofiţerii care, în ultimii ani, în capital Moldovei, a condus sub influenţa alcoolului.

Un alt ofiţer cunoscut în Iaşi care, în trecut a fost prins băut la volan a fost chiar cel pe care Vasile Zacornea l-a succedat la şefia Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto. Este vorba de comisarul Tudor Minea, cel care în 2014 îşi încheia cariera ruşinos după ce a fost prins băut la volan. 

Acuzaţiile de conducere pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală datează din noaptea de 14 spre 15 februarie, atunci când Minea a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere în zona Splai Bahlui.

Agenţii de la Rutieră l-a testat la faţa locului pe Minea, acesta având o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79 la mie. Ca urmare a prelevării probelor biologice, s-a constatat că alcoolemia comisarului Minea era de 1,70 la prima probă şi 1,60 la mie la cea de-a doua. 

Tudor Minea era unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din Iaşi, el activând în structurile Ministerului de Interne din 1995. Înainte de a fi prins băut la volan, era şef al Serviciului de Permise din martie 2004. Pentru fapta din 2014, Minea a fost pedepsit cu un an de închisoare cu amânarea pedepsei. 

Fostul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) Iaşi, colonelul în rezervă Adrian Costin, a fost şi el protagonistul unui caz similar, ce a avut loc acum patru ani. Colonelul în rezervă a fost trimis în judecată de Parchetul Militar pentru o faptă pe care ar fi comis-o în data de 31 ianuarie 2016 atunci când, la ora 22, militarul a intrat cu maşina de serviciu într-un tramvai. 

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au descoperit că şeful de atunci al SPP Iaşi consumase alcool. Costin a fost dus de poliţie la spital, unde i s-au prelevat două probe biologice. La ora 22,38 proba a relevat o alcoolemie de 1,35 gr. ‰, iar la ora 00,40 valoarea era de 1,15. El a fost condamnat la 1 an şi 1 luni de închisoare cu amânare.

Un an de închisoare cu amânare a primit şi ofiţerul Gabriel Vasiliu, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi. Pe 31 iulie 2018, la aproximativ 16.30, un echipaj de Poliţie Rutieră a oprit o maşină marca Opel Astra care era condusă de militar. Pentru că mirosea a alcool, şoferul a fost testat cu aparatul Dragger, care a indicat, la 16.34, o alcoolemie în aerul expirat de 0,78 mg/l. 

Gabriel Vasiliu a fost condus la IML, unde i s-au prelevat două probe. “Prin buletinul de analiza toxicologică nr. 907A din data de 01.08.2018 emis de această din urmă unitate (n.r. - IML) s-a stabilit că lt.-colonel Vasiliu Gabriel prezenta o alcoolemie de 1,70 g %o la ora 16:59, respectiv 1,55 g %o, la ora 17:59”, se menţionează în actele de la dosar. 

Reamintim că şeful Serviciului de Permise din Iaşi, comisarul Vasile Zacornea, a fost prins băut la volan, acum câteva zile, după ce, a susţinut el, a băut cidru. Alcoolemie sa era de 0,11, aşa că nu s-a ales cu dosar penal, fiind doar sancţionat contravenţional. „Aşa este la noi. Nu am nimic de ascuns, la terasă am băut cidru, nu alcool. Nu credeam că de la trei sticle de cidru, voi fi afectat, nici prin cap nu mi-a trecut”, a declarat Zacornea.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a primit Ponta două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

 

Se schimbă din nou legea RCA. Cum se va deconta dauna

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite