Liderul „Noilor Golani“ protestează pentru a intra la dezbaterea cu cei doi preşedinţi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Simion, liderul asociaţiei basarabene „Noii Golani“, a aflat astăzi-dimineaţă că nu va mai avea acces la întâlnirea dintre cei doi şefi de stat, Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu, şi studenţii basarabeni, programată la ora 17.30 în Aula „Eminescu“ a universităţii ieşene.

Ora 19.00 Preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu: „Este o onoare pentru mine să mă aflu la Iaşi. Ultimele zile i-au convins de contrariu pe cei care nu credeau că România şi Moldova sunt surori. Noi românii ştim a ne ajuta. Să nu uitaţi niciodată sângele apă nu se face".

Ora 18.10 Preşedintele României Traian Băsescu şi liderul Republicii Moldova Mihai Ghimpu au intrat în sală acum câteva minute. La masa discuţiilor cu ei stau şi şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, precum şi rectorul Universităţii „Cuza", Vasile Işan.

Sute de studenţi au venit să asiste la întâlnire şi alte zeci au rămas la intrare. Ei au scadat „Vrem să intrăm!" şi cel mai vehement dintre ei a fost George Simion, care insistă şi acum să intre.

Din delegaţia preşedintelui Băsescu fac parte miniştrii Elena Udrea şi Radu Berceanu.

Primul care a luat cuvântul este rectorul Vasile Işan, care discută despre problemele studenţilor basarabeni.

Ora 14.00: „Ce risc? aş fi pus câteva întrebări dificile!“

image

George Simion crede că nu i s-a permis accesul la dezbatere din cauză că le-ar fi adresat şefilor de stat întrebări legate de probleme stringente legate de politica celor două state.

Pe preşedintele Mihai Ghimpu l-aş fi întrebat de ce au fost prezente trupele moldoveneşti la Moscova pe 9 mai, iar pe preşedintele Traian Băsescu l-aş fi întrebat când se vor pune în aplicare mai multe acorduri semnate între cele două state pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre români şi moldoveni“, a spus liderul Asociaţiei „Noii Golani“.

Ora 12.00 Nu mi s-a oferit nicio explicaţie pentru refuzul de a mă primi la dezbatere, deşi m-am înscris din timp pe liste. Sunt curios să aflu dacă are vreo legătură cu faptul că fac parte din «Noii Golani»“, a afirmat George Simion, masterand la Istoria Comunismului în România, de la Universitatea „Al. I. Cuza“.

Reprezentanţii Asociaţiei Tinerilor Basarabeni, cei care au întocmit lista cu cei 400 de studenţi care vor participa la dezbaterea cu cei doi şefi de stat, spun că au decis astăzi-dimineaţă să scoată două persoane de pe liste, la sugestia reprezentanţilor SPP.

Citeşte şi:

Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu se întâlnesc la Iaşi

„Cei de la SPP ne-au sugerat două nume. Ne-au spus că trebuie să garantăm pentru toţi cei care vin la întâlnire şi ne-au întrebat dacă suntem dispuşi să facem acest lucru“, afirmă Olga Bondaru, liderul Asociaţiei Tinerilor Basarabeni.

L-am scos pe George Simion şi pe încă un student, nu-mi amintesc acum cum se numeşte, de pe liste fiindcă nu-i cunoaşte nimeni din asociaţie.

Am auzit de asociaţia „Noii Golani“, dar nu ştiam că face parte din această organizaţie. Nu are legătură cu acest lucru excluderea sa, pur şi simplu nu ne-am putut asuma vreun risc
“, a adăugat Olga Bondari.

Vom reveni cu amănunte.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite