Legăturile suspecte ale şefului Poliţiei Iaşi cu baronul Nichita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi (IPJ), chestorul Ioan Scripniciuc, a fost audiat de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul fostului primar Gheorghe Nichita.

Scripniciuc a fost întrebat de procurori despre o serie de conversaţii telefonice suspecte pe care le-a avut cu Nichita la începutul anului 2015, în care şeful Poliţiei l-a informat pe edilul de atunci despre o plângere depusă pe numele lui Nichita.

Interesul procurorilor anticorupţie cu privire la chestorul Ioan Scripniciuc este legat de un telefon pe care acesta l-a primit de la Gheorghe Nichita, la scurt timp după ce pe rolul IPJ s-a înregistrat un dosar de abuz în serviciu care îl viza pe primarul suspendat. Referitor la dosarul penal instrumentat de colegii săi pe numele lui Nichita, Scripniciuc a precizat la DNA că acel dosar a fost înregistrat la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale, şi avea legătură cu o posibilă infracţiune de abuz în serviciu legată de Pasajul subteran „Mihai Eminescu“.

Scripniciuc a declarat că de acel dosar se ocupa Serviciul de Investigaţii Criminale, a cărui activitate este coordonată de către comisarul şef Costel Gâtlan. „Îmi amintesc că am fost contactat de către primarul Nichita Gheorghe, care mi-a comunicat că a primit adresă din partea IPJ Iaşi semnată de mine prin care se solicitau mai multe documente. Întrucât nu ştiam despre conţinutul acelei adrese sau a dosarului penal, am întrebat şeful serviciului despre ce este vorba. Am aflat că în acel dosar se fac cercetări cu privire la pasajul Eminescu şi şeful instituţiei Direcţia patrimoniu, un anumit domn Băbâi (n.r. - Virgil Băbâi, şeful direcţiei pentru cultură). L-am recontactat pe edil şi i-am spus că este vorba despre un dosar penal în care trebuie să pună la dispoziţie documentele solicitate, iar dacă doreşte lămuriri, să se adreseze parchetului. Acesta a fost iritat de solicitare“, a declarat Scripniciuc la DNA.

Practic, Nichita l-a sunat pe Ioan Scripniciuc pentru a-l întreba ce dosar investighează subalternii şefului Poliţiei. Chestorul nu l-a refuzat pe edil, cum ar fi fost normal şi legal, ci s-a interesat despre dosar, după care l-a sunat înapoi pe Gheorghe Nichita.



Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite