Leacuri băbeşti pentru tratarea arsurilor uşoare. Efectele neştiute pe care albuşul de ou le are asupra rănilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infuzia cu muşeţel este benefică în cazul arsurilor FOTO: Arhivă
Infuzia cu muşeţel este benefică în cazul arsurilor FOTO: Arhivă

Tratamentele naturiste au efecte curative în ceea ce priveşte arsurile. Există plante şi chiar produse alimentare care aplicate deasupra rănilor calmează durerea. Medicii atrag atenţia că se pot recurge la remedii din popor doar atunci când sunt răni superficiale, de mici dimensiuni.

În fiecare an, mii de persoane ajung în Compartimentele de Urgenţă după ce s-au opărit cu lichid fierbinte, cel mai adesea gospodinele în bucătărie. Sunt însă şi răni care pot fi tratate cu uşurinţă acasă, cu remedii naturiste.

De exemplu, arsurile uşoare, de gradul I, pot fi tratate la domiciliu chiar cu produse pe care gospodinele le au în bucătărie. Albuşul de ou bătut spumă şi turnat peste rană grăbeşte procesul de vindecare. La fel şi mierea de albine dacă este apllicată pe pielea arsă va ameliora durerea şi va reface şesuturile rapid. Senzaţia de usturime va dispărea cu ajutorul unei felii de cartof crud, iar sucul de aloe vera are proprietăăţi antiinflamatorii şi îndepărtează durerile. 

image
‘’Am avut cazuri în care pacienţi care au suferit arsuri au ajuns la spital cu ulei turnat deasupra rănii sau cu ceapă, usturoi, brusture, sare, cenuşă şi chiar cerneală puse pe arsură. Ştim de aceste remedii din popor la care apelează persoanele care au suferit răni. Acum, când vorbim de răni superficiale, de mici dimensiuni, acestea îţi pot lua din durere, dar, atenţie, creşte şi riscul de suprainfectare. Depinde şi de zona în care este arsura. Se apelează la aceste remedii când zona nu este una sensibilă, cum ar fi pleoapele. Eu recomand ca rana să fie splălată cu apă şi apoi pansată’’, spune Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă. 
ceapa

Benefice sunt şi băile locale, infuziile sau compresele cu plante care au efect antiseptic, calmant şi cicatrizant. Mugurii de plop negru pot fi folisiţi la băile locale, iar florile de muşeţel la infuzie. În cazul arsurilor grave este obligatorie prezenţa la medic. 

Vă mai recomandăm:

Top 7 afrodisiace din bucătărie cu efect garantat. De ce este supranumit avocado „copacul cu testicule“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite