Îşi poate folosi din nou mâna paralizată după o operaţie extrem de complicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Teodor Stamate
Profesorul Teodor Stamate

Un băcăuan de 34 de ani care avea mâna stângă paralizată a beneficiat la Iaşi de o operaţie rară, medicii reuşind cu ajutorul tehnicii microchirugicale Oberlin să-i refacă structura nervoasă afectată în urma unui accident rutier suferit în urmă cu doi ani.

Chirugii plasticieni din Iaşi au reuşit să redea mobilitatea unui braţ paralizat cu ajutorul tehnicii microchirurgicale Oberlin. Este a doua intervenţie de acest gen realizată la Iaşi, iar de această dată beneficiarul a fost Vasile P., un băcăuan în vârstă de 34 de ani care nu-şi mai putea folosi deloc braţul stâng după ce a suferit un accident rutier în urmă cu doi ani.

Pacientul a mai avut două intervenţii chirurgicale la Iaşi, dar de această dată specialiştii i-au refăcut structura nervoasă afectată de paralizia de plex brahial prin tehnica microchirugicală Oberlin, care urmăreşte să refacă flexia cotului, reluându-se astfel funcţionalitatea membrului superior.


Bărbatul nu putea face flexia cotului

image

„Operaţia a constat în identificarea grupurilor fasciculare motorii din nervul cubital, care este dirijat către nervul ce inervează şi asigură contracţiile muşchiului biceps,  cel care face flexia cotului, o mişcare deosebit de importantă care trebuie neapărat recuperată pentru a reda funcţionalitatea membrului toracic complet paralizat", explică procedura profesorul Teodor Stamate, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Îşi va putea mişca braţul paralizat în trei luni

Intervenţia realizată la Iaşi este cu atât mai important pentru băcăuan, întrucât acesta este stângaci. Raportat la primul caz rezolvat la Iaşi, medicii susţin că peste aproximativ trei luni pacientul îşi va recăpăta mobilitatea.

„Tehnica pe care am realizat-o a necesitat electrostimulare intraoperatorie, cu ajutorul căreia am identificat fascicolii motorii din nervul cubital şi am reuşim să-i detrunăm spre reinervarea muşchiului biceps. Sperăm ca după trei luni pacientul să aibă primele contracţii. La primul caz am obţinut rezultate încântătoare, care îmi dau speranţa că şi acum va fi la fel", mai spune profesorul Stamate.

Citeşte şi:

Operaţie rară la Iaşi: medicii au reparat două degete anchilozate FOTOGALERIE

Medicii care lucrează cu un microscop de o tonă şi ace invizibile pentru a vindeca infirmi FOTOGALERIE

Tehnica de mărire a sânilor cu grăsimea de pe burtă şi şolduri, succes răsunător la Iaşi FOTOGALERIE

Operaţie-maraton la Iaşi pentru femeia care a venit la spital cu mâna în pungă UPDATE

Iaşi: A venit la spital cu mâna în pungă. Nouă medici încearcă să o replanteze. Operaţia nu a reuşit (UPDATE, VIDEO)

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite