În statistici, Iaşiul este destinaţia ideală pentru vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turismul în Iaşi înfloreşte constant. Cel puţin în statistici, numărul de persoane care aleg capitala Moldovei ca destinaţie turistică creşte de la o lună la alta.

Conform bazei de date a Direcţiei Judeţene de Statistică, în luna martie sosirile în unităţile de cazare din judeţ au crescut cu 22,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Turismul ieşean, la pământ. Responasbilii din Primărie se laudă cu statistici şi târguri (FOTO)

Astfel, în hotelurile şi pensiunile ieşene au poposit în cea de-a treia lună a anului 15.420 de persoane. Cea mai mare pare dintre aceştia au reprezentat-o turiştii din ţară, anume 13.799 de persoane, în timp ce doar 1.621 de străini au ales Iaşiul ca destinaţie de vacanţă.

Paradox la Iaşi: Nu avem infrastructură, dar creşte numărul de turişti

Şi datele înregistrate în primul trimestru al anului sunt în creştere faţă de intervalul ianuarie - martie din 2010. Astfel, în total la Iaşi au ajuns 38.003 de persoane, în creştere cu 19% faţă de perioada corespunzătoare din anul trecut. Hotelurile au fost preferate de cei care şi-au petrecut concediul în capitala Moldovei. 73,5% dintre turişti s-au cazat în aceste unităţi de primire, 49,8% dintre aceştia preferând hotelurile de trei stele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite