Ieşencele fără serviciu, consiliate să devină şefe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din judeţ vor fi consiliate de specialiştii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pentru a-şi deschide o afacere pe cont propriu.

Venit în vizită la Iaşi, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, a fost cel care a prezentat cel mai nou proiect cu fonduri europene care va fi implementat şi în judeţ.

Cum să scapi de şomaj. Vezi ce cursuri de calificare se deschid la Iaşi luna aceasta

Astfel, până în februarie, 2014 câteva sute de femei din Regiunea de Nord Est vor avea parte de sprijin pentru a-şi putea dezvolta noi competenţe profesionale, în vederea deschiderii unei afaceri proprii. Consilierii din cadrul AJOFM îşi propun să realizeze acest lucru prin implementarea unui centru de informare şi consiliere în regiune, dar şi a unei platforme mobile de informare.

De asemenea, în cadrul proiectului Agenţia va organiza şi o serie de cursuri de antreprenoriat, de specializare şi de calificare şi recalificare.

Valoarea totală a proiectului, care se va desfăşura concomitent în Regiunile de Nord Est, de Sud Est şi de Nord Vest este de 16,5 milioane de lei. În judeţ, dintre cei 19.060 de şomeri, 7.351 sunt femei, majoritatea din mediul rural.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite