Iaşul va avea, în premieră, un Centru Respiro pentru copiii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Centrele Respiro sunt destinate copiilor cu dizabilităţi, aflaţi în îngrijirea familiilor naturale sau extinse. Practic, vin în spriijinul îngrijitorilor, oferindu-le o perioadă de relaxare/repaos, cu scopul prevenirii instituţionalizării.

Iaşul va avea, în premieră, un Centru Respiro pentru copiii cu dizabilităţi. DGASPC Iaşi a identificat soluţia asocierii cu Fundaţia Hope and Home for Children România (HHC România), în vederea dezvoltării Centrului Respiro pentru copiii cu dizabilităţi din judeţ. Proiectul urmează a fi dezbătut şi aprobat în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Iaşi.  

În judeţul laşi există un număr de peste 3.300 de copii cu diferite grade handicap ale căror cerinţe de îngrijire, supraveghere şi stimulare pentru dezvoltarea la capacitatea lor maximă pe care o pot atinge conduc la suprasolicitarea şi epuizarea celor în grija cărora se află. Aceste persoane, nu de puţine ori, ajung în situaţia de a cere ajutor prin solicitarea preluării copilului în sistemul de protecţie.

„Înfiinţarea unui centru de tip Respiro destinat copilului şi familiei acestuia ar fi complementară serviciilor sociale furnizate de către DGASPC laşi, fiind primul astfel de serviciu înfiinţat de un furnizor public sau privat de servicii sociale pe raza judeţului Iaşi”, se arată în proiect. 

Fundaţia HHC România se obligă să execute, după obţinerea autorizaţiei de construire de către DGASPC Iaşi, prin intermediul propriilor contractori, lucrările de construire şi dotare a Centrului. Cheltuielile Fundaţiei HHC România pentru executarea lucrărilor nu vor depăşi suma de 550.000 euro, potrivit proiectului. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Băsescu: Rusia trebuie scoasă din sistemul bancar internaţional, trebuie izolată economic. Ruşii vor extinderea ocupării Ucrainei până la gurile Dunării

LIVE TEXT Germania opreşte procesul de aprobare pentru Nord Stream 2 după ce Rusia a escaladat criza cu Ucraina. Imagini cu blindate fără însemne la periferia oraşului Doneţk VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite