Iaşiul şi-a depus candidatura pentru „Oraş European al Sportului“

0
0

Reprezentanţii Parlamentului Europei din cadrul ACES (European Capitals of Sport Association) au venit astăzi la Iaşi pentru a recunoaşte candidatura Iaşiului la titlul de „oraş european al sportului" pentru 2012.

Duelul celor trei capitale:Cum sunt percepute în Occident Clujul, Timişoara şi Iaşiul

Proiectul a fost depus de europarlamentarul Cătălin Ivan şi presupune o competiţie între oraşe din Belgia, Italia, Spania şi Marea Britanie. „Iaşiul este primul oraş candidat din România. Cred că Iaşiul este un model de urmat cu programe precum sportul în cartiere şi multe programe pe care le derulează pe tot parcursul anului. Recunoaşterea de către asociaţie înseamnă să fie parte dintr-o reţea de bune practici din Europa şi atragerea de fonduri", a spus Hugo Alonso, din cadrul ACES.

Pliante cu numele Iaşiului publicat greşit

În revista de prezentare a programelor ACES, reprezentanţii asociaţiei au scris greşit numele oraşului candidat, în loc de „Iaşi" fiind trecut „Laşi". „Am scris greşit cuvântul şi îmi cer scuze. La începutul acestui an am publicat revistele şi a fost o greşeală de imprimare. Felicitări oricum că aţi fost nominalizaţi şi sigur vă veţi califica", a mai spus Hugo Alonso.

Edilii visează o capitală europeană. Aflaţi cu ce vrea Iaşiul să devină pol al culturii (FOTO)

Şefii oraşului au întocmit un program al competiţiilor sportive, printre care se numără festival internaţional de Capoeira, campionat balcanic de juniori la canotaj, concursuri de şah, de culturism. O decizie în privinţa candidaturii Iaşiului ar trebui să fie anunţată în luna august.

„În fiecare an, 29 de localităţi sunt oraşe ale sportului. Candidatura Iaşiului este foarte pozitivă şi apreciată. Programul de activităţi este plin de interes", a spus Gian Francesco Lupattelli, preşedintele ACES. Prin acest program, şefii din Primărie vor să promoveze oraşul la nivel european, schimburi de experienţă, sprijinirea voluntariatului în sport şi oraganizarea de noi competiţii.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite