Iaşiul a pierdut 10 milioane de euro. Consilierii locali au respins modernizarea parcului din faţa Teatrului Naţional UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din consilierii locali nu au aprobat proiectul Primăriei de modernizare a parcului din faţa Teatrului Naţional deoarece nu au primit asigurări că s-a renunţat total la construcţia sub parc a unei parcări subterane.

Edilii Iaşiului vor relua discuţiile pentru distrugerea parcului din faţa Teatrului Naţional

Ora 12.00 Proiectul privind modernizarea parcului din faţa Teatrului Naţional a picat definitiv, iar Primăria Iaşi a pierdut fonduri europene în valoare de aproape 43 de milioane de lei. După ce au refuzat să aprobe construcţia unei parcări subterane, consilierii locali s-au opus şi celui de-al doilea obiectiv din cadrul proiectului, anume reabilitarea spaţiului verde. Aceştia au explicat că valoarea modernizării parcului este prea mare şi că primarul ar urmări, de fapt, construcţia parcării în Centru.

Ora 7.30 Aleşii locali au fost convocaţi astăzi, 13 februarie, la o şedinţă extraordinară pentru a aproba o serie de proiecte care urmează să fie depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională pentru a nouă etapă de finanţare. Printre aceste proiecte este şi cel privind reabilitarea şi modernizarea parcului din faţa Teatrului Naţional, proiect care cuprindea iniţial şi construcţia unei parcări subterane şi distrugerea spaţiului verde, la care s-a renunţat din cauza contestaţiilor consilierilor.

Parcul din faţa Teatrului Naţional din Iaşi, distrus pentru o parcare subterană FOTOGALERIE

Consilierii locali PDL au anunţat că nu vor aproba nici modernizarea parcului pe motiv că investiţia presupune costuri prea mari. „Proiectul în cauză este unul de rezervă şi aşa cum rezultă din proiectul de hotărâre are o perioadă de şase luni de implementare şi alţi doi ani de execuţie. Nicăieri nu se face trimitere la parcare. Valoarea proiectului se ridică la 42 milioane de lei pentru cei 22.000 de metri pătraţi, cu mult peste valoarea normală. Noi nu ne opunem proiectelor pentru Iaşi. Treaba noastră este să arătăm ce se întâmplă cu banii publici", a spus senatorul Dumitru Oprea.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite