Iaşi:Caporalul ieşean rănit în Afganistan, un tânăr serios şi foarte ordonat (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi:Caporalul ieşean rănit în Afganistan, un tânăr serios şi foarte ordonat (VIDEO)
Iaşi:Caporalul ieşean rănit în Afganistan, un tânăr serios şi foarte ordonat (VIDEO)

Caporalul Gheorghiţă Pavăl (25 de ani), din comuna ieşeană Ciurea, făcea parte încă din 2006 din unitatea militară ieşeană 151 Infanterie. Pe 16 iulie, a plecat cu cealaltă victimă a atacului taliban de sâmbătă seara, Florin Cojocaru (30 de ani), născut în judeţul Vrancea, în Afganistan.

Citeşte şi:
Bază militară română atacată în Afganistan: doi răniţi


Pentru ambii militari a fost prima misiune de acest fel. În Afganistan, militarii erau ataşaţi Batalionului 280
Manevră şi efectuau misiuni de recunoaştere şi patrulare.  „Din informaţiile primite, au suferit răni uşoare la nivelul feţei, cauzate de suflul exploziei unei rachete“, a declarat maiorul Daniel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 15 Mecanizate Iaşi.
În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, militarii se aflau în baza din Qalat, Afganistan.

Talibanii au atacat din mai multe direcţii cu rachete AG7 şi armament portabil de infanterie. Ministerul Apărării a anunţat că starea celor doi militari este bună şi că au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

„Era un elev foarte serios“

Profesorul de biologie Adrian Radu i-a fost diriginte în gimnaziu lui Gheorghiţă Pavăl şi este vecin cu părinţii acestuia. „A fost şeful clasei şi a luat mereu premiul întâi“, povesteşte Adrian Radu. Cadrul didactic a fost mereu impresionat de atitudinea ieşeanului şi nu se miră că acesta a ajuns să lupte în Afganistan. „Ceea ce m-a mirat la el este faptul că de mic a avut o atitudine serioasă şi era foarte disciplinat, lucruri pe care nu le vezi nici măcar la un om mare“, a mai spus profesorul.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/George/diriginte despre gheorghe paval.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/george/poza diriginte Gheorghita Paval.jpg width=250 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite