Iaşi: Unde sunt cozile de altă dată? (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70% dintre companiile ieşene şi-au depus  până acum declaraţiile unice. Formularul 112 a dat bătaie de cap angajatorilor mai în vârstă, care spun că au avut nevoie de ajutor de la colegii lor mai tineri.

Iaşi: Fără cozi la Finanţe din vară

Primul termen de depunere a formularului unic, D 112, a trecut fără probleme pentru cei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi. Mai puţin mulţumiţi, însă, sunt reprezentanţii întreprinderilor care spun că nu s-au obişnuit încă cu noua modalitate de transmitere a datelor.

image

„Lucrez de peste 30 de ani în domeniu, dar până acum nu a fost nevoie să umblu cu CD-uri, cu dintr-astea. Am vorbit cu unul dintre colegi să mă ajute să pun datele care trebuie. Dar e bine măcar că nu am stat la rând", a spus Dumitru Neculau, unul dintre ieşenii care au lăsat depunerea D112 pentru ultimul termen legal.

Vezi aici ce le pregătesc Finanţele judeţene angajatorilor ieşeni pe 24 şi 25 februarie

Cele 17 ghişee deschise de reprezentanţii Fiscului ieşean pentru contribuabili au făcut faţă celor câteva sute de persoane  are au aşteptat ultima zi de depunere pentru a veni la sediul instituţiei. Timpul de aşteptare la rând nu a depăşit zece minute, în condiţiile în care la coadă au stat câte 7 sau 8 persoane.

Peste 1.200 de declaraţii greşite

„Sunt foarte mulţi care au venit astăzi, dar suntem destul de bine organizaţi şi timpul de aşteptare s-a redus considerabil. Au fost şi cazuri în care a fost un singur om la ghişeu", a explicat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al DGFPJ Iaşi.

image

La ultima centralizare din cei 15.737 de contribuabili ieşeni, 11.448 au depus declaraţiile unice. 1.264 dintre acestea au fost greşite şi vor trebui remediate.

Angajatorii care nu depun formularul unic în termenul legal riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Iaşi: Angajatorii din judeţ sunt leneşi când vine vorba de veniturile salariaţilor

De la 1 iulie declaraţia va trebui depusă numai online, iar pentru a face acest lucru întreprinderile trebuie să-şi achiziţioneze semnătura electronică. Preţul mediu al acesteia este de 50 de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite