Iaşi: Un călugăr cu Dacia a vrut să depăşească un Audi, dar a făcut accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un călugăr va fi judecat pentru vătămare corporală din culpă gravă şi conducere sub influenţa alcoolului. Faţa bisericească, care conducea un autoturism Dacia, a provocat un accident în timp ce încercasă depăşească un Audi A4.

Călugărul Neculai Ghidersa (37 de ani) va trebui să le explice judecătorilor cum a ajuns să fie acuzat că a băgat în spital un bărbat, având o alcoolemie de 1,80 la mie.

Anchetatorii susţin că pe 6 august 2009, faţa bisericească se îndrepta spre mănăstirea Sihla din judeţul Neamţ după ce fusese la mănăstirea Vlădiceni, pe Drumul European 583.

În localitatea Leţcani, într-o curbă, Neculai Ghidersa ar fi încercat să depăşească un Audi care circula lânga axul drumului. Intrat pe contrasens, bărbatul a văzut că din faţă venea o altă maşină şi a tras dreapta de volan.

Manevra s-a dovedit însă deloc inspirată. Autoturismul Dacia s-a izbit de Audi acesta din urmă spulberând un pieton care circula pe marginea drumului.
Cursa infernală pentru cele două maşini s-a terminat pe scările unui bar din localitate.

Pietonul accidentat a avut nevoie de 110-120 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit actului de trimitere în judecată, călugărul a recunoscut că băuse 400 de mililitri de vin cu o oră înainte de a se urca la volan. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite