Iaşi: Pelerinaj în familie la Sfânta Parascheva (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stere, Lisa Maria şi Mariana s-au rugat la catafalcul din faţa Mitropoliei.
Stere, Lisa Maria şi Mariana s-au rugat la catafalcul din faţa Mitropoliei.

Soţii Stamule din Constanţa şi fiica lor de 2 ani şi 10 luni au străbătut 500 de kilometri ca să atingă racla cu moaştele Ocrotitoarei Moldovei. Constănţenii au plecat cu noaptea în cap spre Iaşi, iar astăzi la prânz s-au rugat la Sfânta Parascheva.

Stere Stamule (33 de ani) şi soţia lui Mariana (28 de ani) se numără printre miile de pelerini care s-au perindat deja pe la racla Sfintei Parascheva. Cei doi soţi din Constanţa vin de cinci ani la Iaşi. În ultimii trei ani, au fost însoţiţi şi de fiica lor Lisa Maria.

Iaşi: Pelerinaj pe Facebook la Sfânta Parascheva (FOTO)

Iaşi: „M-am rugat la Sfântă ca parlamentarii să nu ne rupă de tot" (FOTO ŞI VIDEO)

Iaşi: Aproape 6.000 de credincioşi au mers alături de moaştele Sfintei Parascheva pe „Calea Sfinţilor"

„Deja este al doilea an când venim şi cu fetiţa. Ea a trecut pe la Sfântă şi acum trei ani, când era în burtică la mine“, povesteşte Mariana. Familia Stamule a venit la Iaşi cu maşina. Ei au făcut şase ore pe drum, dar spun că în fiecare an a meritat efortul.

„Ne rugăm pentru sănătatea familiei noastre şi pentru binele poporului român“, a spus Stere Stamule.Racla Cuvioasei Parascheva va sta în faţa Catedralei până pe 14 octombrie (vezi VIDEO).

Majoritatea pelerinilor care vin an de an la moaştele Sfintei Parascheva nu fac drumul singuri. Astăzi dimineaţă, un grup de aproape 40 de oameni, toţi din comuna Sărata, judeţul Bacău, îşi aşteptau răbdători rândul la racla Cuvioasei. „Ne-am rugat pentru sănătate şi iertarea păcatelor, dar şi pentru tineretul de astăzi, ca să răzbească în viaţă aşa cum şi noi am putut, prin muncă“, a spus Paulina Filip (75 de ani). Vezi VIDEO.

Cred în ajutorul divin

Printre pelerini s-a strecurat şi un grup de 13 tineri, elevi şi studenţi, veniţi de la Tecuci pentru a se închina.

„Acum patru ani am venit doar eu cu un prieten. De la an la an ne-am adunat tot mai mulţi prieteni. Din banii noştri venim, ne închinăm şi plecăm în aceeaşi zi. Ne rugăm pentru sănătatea familiilor noastre şi să reuşim în încercările vieţii“, a spus Soltănică (20 de ani), studentă. Vezi VIDEO:

Dacă unii credincioşi se roagă la raclă ca să-şi păstreze sănătatea, alţi pelerini vin la Iaşi în speranţa că Sfânta Parascheva îi va ajuta să învingă o boală grea.

„De 15 ani încerc fără folos diferite tratamente ca să scap de epilepsie. Chiar sâmbătă mi-am pierdut cunoştinţa câteva minute. Singura nădejde o mai am în ajutorul divin“, a spus Aurelia, o tânără de 25 de ani din Iaşi.

________________

Vine din Belgia de 20 de ani

Printre vizitatorii prezenţi la Iaşi în aceste zile de sărbătoare se numără şi foarte mulţi turişti din străinătate. De 20 de ani, Constantin Boeghe (74 de ani) din Belgia vine în fiecare an, timp de o săptămână, cu o fundaţie umanitară în comuna ieşeană Grajduri.

Credincioşii şi-au reluat pelerinajul la sfintele moaşte

De la stânga la dreapta: Constantin Boghe, Armand Merckx şi Lovis Vranckx

Chiar dacă este catolic, bărbatul trece de fiecare dată pe la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a participa la sărbătoarea Sfintei Parascheva. „Anul acesta am luat cu mine doi prieteni, Lovis şi Armand, care s-au arătat uimiţi de credinţa pelerinilor de la Mitropolie“, a spus Constantin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite