Iaşi: Diplome de licenţă obţinute cu ajutorul judecătorilor

0
0

Printr-o decizie a Curţii de Apel Iaşi, 17 foste studente la Universitatea „Spiru Haret" şi-au obţinut diplomele de licenţă după mai bine de un an de la absolvire.

Acestea absolviseră în 2009 fie la  Facultatea de Psihologie-Pedagocie, fie la Facultatea de Management din cadrul filialei din Braşov. Pentru că nu li se eliberaseră diplomele de licenţă şi nu li se recunoşteau studiile, acestea au chemat în judecată Universitatea „Spiru Haret" care la rândul său a chemat în garanţie Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Citeşte şi: Iaşi: 17 absolvente de la Spiru Haret îşi cer în instanţă dipolmele de licenţă

Ieşencele au cerut judecătorilor să oblige instituţiile să dea un act administrativ care să ateste că studiile lor, examenul de licenţă şi diploma sunt valabile, legale şi recunoscute oficial.

„Instituţiile unde lucrăm au devenit suspicioase  în ceea ce priveşte valabilitatea studiilor pe care le-am efectuat, ameninţându-ne că ni se vor lua sporurile salariale pe care le-am primit ca urmare a finalizării studiilor superioare sau ni s-au luat deja sporurile", au arătat acestea în plângerea depusă la instanţa de judecată.

Totodată, absolventele au mai precizat judecătorilor că nerecunoaşterea studiilor în condiţiile în care au achitat contravaloarea lor, şi că au susţinut un examen de licenţă este un abuz din partea statului.

Curtea de Apel Iaşi a admis acţiunea în contradictoriul cu Universitatea „Spiru Haret" şi a obligat instituţia de învăţământ să elibereze Diploma de Licenţă şi Suplimentul de Diplomă prin care să se ateste că reclamantele au susţinut şi promovat examenul de licenţă. MECTS a fost obligat să aprobe tipărirea în termen de 30 de zile a formularelor tipizate pentru cele 17 absolvente.

„Până când instanţa de judecată nu dă o decizie definitivă, ne rezervăm dreptul să nu dăm declaraţii de presă", a precizat un reprezentat al Biroului de Presă din cadrul Universităţii „Spiru Haret" din Bucureşti.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite