Iaşi: Comercianţii iliciţi, luaţi în vizor de poliţiştii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum poliţiştii locali puteau aplica sancţiuni doar comercianţilor din pieţe, din această săptămână aceştia vor putea acţiona şi în afara acestor zone.

Poliţiştii locali au fost împuterniciţi să aplice prevederile Legii nr.12/1990, care priveşte protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite. Aceştia vor putea sancţiona persoanele care fac acte sau fapte de comerţ prevăzute în Codul Comercial sau în alte legi, fără ideplinirea condiţiilor stabilite prin lege, care desfăşoară comerţ ambulant, cumpără marfă în scopul revânzării, nu deţin documente de provenienţă a produselor.

Citeşte şi: Iaşi: Poliţiştii locali au dat sute de amenzi şoferilor

Totodată, poliţiştii locali vor putea comercianţii care vând marfă expirată sau care nu afişează preţurile şi tarifele. „Poliţiştii locali vor putea de acum să dea sancţiuni comercianţilor care nu respectă legea nu doar în pieţe, ci şi în afara lor. De asemenea, poliţiştii locali pot dispune, ca măsură suplimentară, ridicarea produselor în vederea confiscării dacă acestea au făcut obiectul contravenţiei", a declarat Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite