Iaşi: Căldura ieşenilor, la mâna bulgarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură firma s-a înscris la selecţia organizată de CET pentru procesarea huilei energetice.

La selecţia organizată joi o singură firmă a depus ofertă. „S-a terminat depunerea de oferte pentru procesare. O singură firmă s-a arătat interesată. Este vorba de OET Obedineni Energiini Targovtsi, care activează pe piaţa energetică din balcani. Ei sunt interesaţi de energia electrică produsă la CET, iar noi de cea termică", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Citeşte şi:

Iaşi: Edilii au pierdut lupta pentru apă caldă

Iaşi: Ieşenii pot da CET în judecată

Edilul a mai menţionat că firma este dispusă să aducă la Iaşi 150.000 de tone de cărbune, iar săptămâna viitoare vor începe negocierile pe oferta economică. Reprezentanţii centralei termice au anunţat că nu au bani pentru a cumpăra cărbune necesar producerii de căldură la iarnă şi vor lua direct de la firma privată energia termică. Şefii CET intenţionează ca până la sfârşitul lunii să semneze contractul cu operatorul privat. 

Datorii record la CET

În prezent, centrala are datorii de peste 420 de milioane de lei. Restanţele cele mai mari sunt faţă de credite, de 118 milioane de lei, dar şi cele faţă de furnizori de aproape 100 de milioane de lei. CET are de recuperat pentru agentul termic furnizat în jur de 95 de milioane de lei, dar şi aproape 12 milioane de lei din energia electrică.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite