Iaşi: Avocaţii vatmanului din tramvaiul implicat în tragedia din Copou, ţinuţi în şah de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu aproape două săptămâni, apărătorii lui Dumitru Diaconu au formulat o cerere pentru a li se pune la dispoziţia o copie a expertizei tehnice.

Citeşte şi: Iaşi: VIDEO Vatmanul a acţionat sistemele de frânare care funcţionau în parametri normali (UPDATE)

Avocatul Anca Drăgoi susţine că în lipsa unui răspuns din partea anchetatorilor sunt în imposibilitatea de a studia în detaliu expertiza şi, implicit, de a formula eventualele obiecţiuni. „Procurorul de caz ar trebui să dea o ordonanţă prin care să dispună comunicarea expertizei sau respingerea cererii. Este inuman să stai la Serviciul Rutier şi să citeşte 1.500 de pagini", a spus avocatul lui Dumitru Diaconu.

După producerea accidentului din 21 martie, soldat cu un mort şi mai multe persoane rănite, procurorii au început cercetările împotriva vatmanului Dumitru Diaconu. De la producerea tragediei, acesta a intrat în concediu medical. La începutul acestei luni, ieşeanul urma să se întoarcă la muncă. Potrivit reprezentanţilor RATP Iaşi însă, ieşeanul a intrat în concediu de odihnă.

„El oricum nu se mai poate întoarce pe postul de vatman. Dacă va reveni la muncă, vom vedea la momentul respectiv ce alte posturi vor fi disponibile în cadrul regiei. Deocamdată nu ne interesează luarea unei alte măsuri coercitive împotriva sa în afara celei luate deja, de reducere a salariului pe o lună cu 10 la sută. Ne interesează ca el să aibă posibilitatea să achite eventualele daune dacă va fi cazul", a explicat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite