Iaşi: Ariile naturale protejate din judeţ aşteaptă stăpâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile ieşene au posibilitatea de a lua în administrare o arie naturală protejată. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi a deschis o nouă sesiune de depunere a dosarelor.

Până pe 23 februarie persoanele fizice şi juridice interesate, care au capacitatea tehnică, ştiinţifică şi financiară de a administra o astfel de zonă îşi pot depune solicitările la sediul instituţiei.

Iaşi: Edilii defrişează pădurea de la Ciric cu toate avizele de mediu

În judeţ sunt disponibile pentru a fi luate în administrare două arii naturale protejate, ambele situri NATURA 2000. Este vorba despre Râul Prut şi Pădurea Bârnova-Repedea. Pentru cei care doresc să ia în custodie o astfel de zonă în judeţ mai sunt libere alte 15 arii, dintre care şapte sunt situri NATURA 2000 şi opt sunt rezervaţii naturale.

Iaşi: Zeci de persoane au semnat o petiţie online „stop defrişării pădurii de la Ciric“

„În acest moment la nivelul judeţului Iaşi, din totalul de 22 de situri NATURA 2000, arii protejate de interes comunitar şi 27 de rezervaţii naturale existente au fost preluate în custodie pe parcursul anului trecut 13 situri NATURA 2000 şi cele zece rezervaţii naturale incluse în acestea", a explicat Dănuţ Pirchiu, directorul executiv al APM Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite