Iaşi: „Afacere“ cu apartamente, pe masa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane bănuite că sunt implicate în vânzarea a două apartamente care nu le aparţineau au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Anchetatorii spun că în „afacere" ar mai fi implicate şi alte persoane pentru care vor continua cercetările.

Procurorii susţin că Delia Timofte (22 de ani) şi Marius Goşman (29 de ani), ajutaţi de Vasilică Paşcu (26 de ani) şi alte persoane rămase deocamdată neidentificate ar fi convenit să păcălească două persoane interesate să cumpere nişte apartamente. Astfel, se mai arată în rechizitoriul procurorilor, Delia Timofte ar fi pretins că e proprietara a două apartamente, unul situat în Piaţa Unirii, altul pe strada Străpungerii Silvestru. Tranzacţiile ar fi fost realizate pe 15, respectiv 18 martie.

Anchetatorii susţin că Daniela Timofte s-ar fi folosit de un act de identitate falsificat. Acesta ar fi fost procurat de către Vasilică Pascu. Pe el erau trecute datele de identitate ale proprietarei de drept, dar poza era a Danielei Timofte.

Tânăra s-ar fi dat drept proprietara apartamentelor în momentul în care cei doi clienţi şi-au exprimat dorinţa ca înainte de încheierea tranzacţiei, să vadă imobilele. Dacă prima victimă a scos din buzunar puţin peste 30.000 de euro, cea de a doua ar fi plătit, mai arată procurorii, 50.000 de euro.

Totul a ieşit la iveală în momentul în care mama proprietarei de drept, plecat în străinătate, a reclamat la Poliţie că unul dintre apartamente fusese spart.

În urma cercetărilor, mai arată procurorii, s-a stabilit că hoţii, neidentificaţi încă, ar fi găsit şi sustras toate actele celor două apartamente, inclusiv actul de identitate al proprietarului.

Procurorii spun că în timpul anchetei, Daniela Timofte şi Marius Goşman şi-au recunoscut faptele, iar Vasilică Pascu ar fi refuzat să dea declaraţii.

Daniela Timofte a fost trimisă în judecată de procurori pentru fals privind identitatea şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, Marius Goşman şi Vasilică Pascu urmează să fie judecaţi pentru complicitate la înşelăciune, ultimul fiind acuzat şi de infracţiunea de fals privind identitatea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite