Funcţia de decan de la Facultatea de Medicină Iaşi, decisă de justiţie. Contre între judecători şi procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Iaşi a revocat în dimineaţa zilei de marţi, 21 aprilie, măsura controlului judiciar luată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva profesorului Doina Azoicăi, decan suspendat al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi.

Urmare a deciziei luată astăzi de judecători, Doina Azoicăi va putea exercita din nou funcţia de decan al Facultăţii de Medicină Generală, după ce acest lucru i-a fost interzis în ultimele cinci luni, urmare a interdicţiilor stabilite de măsura controlului judiciar.

De asemenea, potrivit informaţiilor "Adevărul", Doina Azoicăi va putea să plece din ţară. "Au fost invocate elemente ce ţin de modul şi temeiurile avute în vedere la luare măsurii preventive, acum cinci luni. După cinci luni de pasivitate a organelor penal, acestea s-au gândit să audieze oficiali din Ministerul Educaţiei, prilej cu care au constatat că înscrierea studentului marocan a fost perfect legală", a precizat, Ionel Nechita, avocatul Doinei Azoicăi.

Doina Azoicăi este una dintre posibilele candidate pentru funcţia de rector a UMF Iaşi, alegerile urmând a avea loc în acest an.

Doina Azoicăi este cercetată de DNA Iaşi pentru luare de mită după ce, susţin anchetatorii, în toamna anului trecut ar fi primit o tavă şi un ceainic de argint de la tatăl unui student marocan ce ar fi fost înscris ilegal la UMF.

În timp ce apărarea a susţinut de la început că respectiva înscriere s-a făcut cu respectarea normelor legale, procurorii DNA au precizat că cele două bunuri primite de Azoicăi ar fi reprezentat o mită pentru facilitarea înscrierii respectivului student. Tatăl acestui student este şi el cercetat în acest dosar, la fel ca şi un medic arab de la UMF, Agha Romeen, cel care se presupune că ar fi intermediat afacerea.

De asemenea, în dosar ar mai fi vizaţi şi oficiali ai ministerului de resort, cei despre care Aghaa Romeen spunea că îi poate determina să acorde a scrisoare de acceptanţă pentru studentul marocan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite