FOTO Viaţa în paradisul fiscal de la Grajduri. Cine este cel mai bogat rrom din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila bulibaşei din Grajduri este împodobită cu simbolul euro
Vila bulibaşei din Grajduri este împodobită cu simbolul euro

Şeful rromilor din Grajduri este, de departe, cel mai bogat dintre membrii acestei etnii din judeţul Iaşi. Averea sa i-ar impresiona şi pe cei mai prolifici oameni de afaceri locali.

Palate decorate cu kilograme de aur, maşini luxoase şi o vilă cu porţi de lemn maramureşene, trofee de vânătoare pe pereţi, simbolul monedei euro gravat pe ziduri şi turnuleţe strălucitoare. Cu o avere estimate la peste 7 milioane de euro, bulibaşa Ferdinand Stănescu se clasează pe locul trei în topul celor mai avuţi ţigani din România şi pe locul întâi în zona Moldovei.

Eu mă bucur că sunt în topul milionarilor, dar, dacă aş avea banii aştia, aş dansa hora în Piaţa Unirii. Muncesc mult, sunt băiat comerciant din '90 şi până în prezent", declara Ferdinand Stănescu reporterilor Adevărul de Iaşi.

Bulibaşa a început să facă avere imediat după Revoluţie. Atunci a început să cumpere tablă şi fier vechi de la Sidex Galaţi, pe care o vindea mai scump.

Bulibaşa a oferit lumii o mostră a bogăţiei sale în luna octombrie atunci când şi-a măritat fata cea mică, Anişoara. A organizat o nuntă cu 500 de invitaţi, la care mirii au primit cadouri constând în kilograme de aur, maşini de lux sau chiar o casă.

Averea lui Ferdinand Stănescu îl clasează cu mult peste alte persoane de etnie rromă mai cunoscute în ţara noastră. Maneliştii Adi Minune, Florin Salam sau Nicolae Guţă aveau la un loc, în urmă cu doi ani, o avere aproximativ egală cu cea a bulibaşei din Grajduri.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite