FOTO Inspecţie a evaluatorilor pe fonduri europene la un spital care a scos părinţi în stradă din cauza condiţiilor mizere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Iaşi a depus un proiect pentru accesarea a 30 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în vederea modernizării Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”. Evaluatorii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est s-au aflat, marţi, în Iaşi.

În procesul de aprobare a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Maria Iaşi»“, marţi, a avut loc o inspecţie a evaluatorilor şi experţilor din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Proiectul depus de Consiliul Judeţean Iaşi, are o valoare de peste 121,4 milioane de lei, inclusiv TVA, şi pentru el se solicită finanţare pe Axa Prioritare 3-Sprijinirea tranziţiei spre o economie cu emisii scăzute de carbon a Programului Operaţional Regional Iaşi 2014-2020.

În acest proiect, contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi pentru cofinanţarea proiectului va fi de 27,3 milioane de lei.

„Vizita de precontractare este un pas extrem de important care precede semnarea contractului de finanţare. Modernizarea Spitalului de Copii “Sf. Maria” este esenţială nu doar pentru Iaşi, ci pentru întreaga regiune, deoarece unitatea medicală deserveşte aproximativ 800.000 de potenţiali pacienţi din judeţele Moldovei. Anual, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii sunt trataţi 45.000 pacienţi. Prin această investiţie ne dorim să avem o clădire care să îndeplinească toate condiţiile pentru desfăşurarea actului medical şi pentru spitalizarea bolnavilor în condiţii moderne”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Pe lângă lucrările de reabilitare, clădirea în care funcţionează spitalul necesită şi  intervenţii majore la instalaţiile electrice, sanitare şi termice. Condiţiile din spital au stârnit frecvent nemulţumirea părinţilor, iar în ultimele luni au fost mai multe proteste ale celor care şi-au internat copii la „Sf. Maria“.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Aeroportul din România care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienţi într-o singură lună. Este a doua cea mai importantă creştere din Europa 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite