FOTO Declaraţie în bătaie de joc a viceprimarului Chirica despre doborârea teilor din Iaşi: "Orice se va întâmpla acolo, va fi bine!"

0
0
Copaci de pe Bulevardul Ştefan cel Mare tăiaţi
Copaci de pe Bulevardul Ştefan cel Mare tăiaţi

Viceprimarul Mihai Chirica a făcut declaraţii, după ce mai mulţi tei de pe Bulevardul Ştefan cel Mare au fost tăiaţi miercuri, la câteva zile după ce au demarat lucrările de transformare a arterei în pietonal. Ieşenii sunt indignaţi de decizia municipalităţii de a doborî arbori crescuţi în zeci de ani.

Deşi copacii există de ani buni pe principala arteră a Iaşiului, acum oficialii ieşeni s-au trezit abia acum spunând că aceştia sunt uscaţi şi că ar pune în pericol circulaţia în zonă.

"Dacă vorbim doar de tăiatul copacilor e ca şi cum am vorbi de ucisul unui om, nimeni nu va fi bucuros când aude de un asemenea subiect, dar dacă vorbim că se tăiau copaci uscaţi, e altceva. Înainte de începerea lucrărilor am spus că vor fi toaletaţi copacii în paralel cu execuţia proiectului. Se taie copacii uscaţi, ceea ce ni se pare corect. Să înţelegeţi că tot ce se va întâmpla acolo, va fi bine!", a spus Chirica.

Centrul Iaşiului, interzis maşinilor. Piaţetă pietonală din granit în locul celui mai circulat bulevard VIDEO

Viceprimarul a menţionat că şi pe Bulevardul Carol I, când au fost făcute lucrări de modernizare a arterei, au fost doborâţi în jur de 20 de tei şi că tăierea copacilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare a fost decisă de o comisie din cadrul Primăriei şi de la Servicii Publice.

Copaci de pe Bulevardul Ştefan cel Mare tăiaţi

Cu toate acestea, oficialii societăţii Servicii Publice au menţionat miercuri că au primit notă de comandă pentru a tăia anumiţi copaci pentru facilitarea lucrărilor de pe bulevard şi nu au pomenit că aceşti arbori ar fi fost uscaţi.Totodată, reprezentanţii Primăriei au anunţat că vor mai tăia şi toaleta arbori în timpul lucrărilor de transformare a bulevardului în pietonal.

Ieşenii şi-au arătat indignarea legată de decizia Primăriei de a tăia arbori. "Cum de vă mai rabdă pământul? Ştiţi doar să umpleţi cu ciment şi asfalt peste tot!", a comentat o cititoare pe iasi.adevarul.ro.

Despre lucrările de pe Bulevardul Ştefan cel Mare citeşte AICI

În zona centrală a Iaşiului se pune la cale un alt proiect controversat: o parcare subterană în apropiere de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“. Află amănunte AICI

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri