Filmul răpirii farmacistei de 25 de ani. Taximetristul a legat-o pe tânără fedeleş şi a cerut 40.000 de euro ca s-o elibereze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ioan Pichiu a fosr reţinut luni seara. Foto evenimentul.ro
Daniel Ioan Pichiu a fosr reţinut luni seara. Foto evenimentul.ro

Taximetristul care a răpit şi sechestrat o farmacistă din Iaşi a fost reţinut de procurori şi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Daniel Pichiu este acuzat de lipsire de libertate iar în timpul anchetei a declarat autorităţilor că este autorul a altor două infracţiuni cu violenţă aflate în lucru la Poliţie.

UPDATE, ora 18.00 Magistraţii Judecătoriei iaşi au decis să îl aresteze pentru 29 de zile pe taximestristul acuzat de lipsire de libertate.

Potrivit propunerii de arestare emisă de procurorii ieşeni în cazul lui Daniel Ioan Pichiu (32 de ani) bărbatul a solicitat iniţial rudelor victimei suma de 40.000 de euro, bani cu care ar fi trebuit să îşi plătească nişte datorii. În urma unor negocieri, agresorul s-a mulţumit în cele din urmă cu o sumă mult mai mică, echivalentul a aproximativ 17.000 de lei.

În documentul citat se arată că, în urmă cu două zile, Andreea Beşleagă a urcat în taximetrul condus de Pichiu, o maşină marca Dacia Logan, din cartierul ieşean Podu Roş, la orele dimineţii. Tânără trebuia să ajungă la serviciu, la o farmacie, solicitând să fie transportată înspre strada Libertăţii din Nicolina. Înainte de a ajunge la destinaţie, într-o parcare, taximetristul a oprit vehicului sub pretextul unei avarii şi a coborât de la volan aşezându-se pe bancheta din spate alături de Andreea Beşleagă, spunându-i acesteia că intenţionează să o sechestreze. “Părţii vătămate i s-a creat o stare de temere şi a început să ţipe, inculpatul Pichiu Ioan Daniel a prins-o cu mâna de păr, a aplecat-o pe bancheta autoturismului. Întrucât partea vătămată continua să ţipe, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii peste faţă  şi, prin ameninţarea cu un cuţit, i-a imobilizat mâinile şi picioarele, legându-i-le cu bandă adezivă tip scotch. De asemenea, Pichiu Ioan Daniel i-a aplicat părţii vătămate bandă adezivă peste gură şi ochi”, se arată în propunerea de arestare. 

Autor al altor două infracţiuni prin violenţă

Ulterior, Pichiu s-a urcat din nou la volan şi a condus pentru a vreme aiurea, fără a merge într-o direcţie precisă. La un moment dat a oprit maşina iar Andreea Beşleagă i-a spus că îi va oferi suma de 5.000 de lei dacă va fi eliberată şi, dacă va fi nevoie, sora ei i-ar putea oferi o sumă şi mai mare. Tânără i-a dat apoi telefonul său taximetristul acesta folosindu-l pentru a o contacta pe sora victimei şi pe un amic de-al ei. Pichiu le-a transmis celor doi că doreşte suma de 40.000 de euro pentru a o elibera pe farmacistă.

Banii urmau să fie trimişi prin intermediul unui alt taximetrist ce urma să fie ales aleatoriu, într-o zonă pe care agresorul spunea că o va transmite mai târziu.

„În baza informaţiilor oferite lucrătorilor de poliţie de către sora părţii vătămate, s-a procedat la realizarea prinderii în flagrant a inculpatul, astfel încât în ziua de 16.09.2013, orele 18,15, inculpatul Pichiu Ioan Daniel, după ce a ridicat suma de bani înfăşurată într-un ziar şi abandonată de către martorul P. C. C. (taximetristul care a transportat banii) pe str.Plantelor, pe jos, aşa cum i-a solicitat telefonic inculpatul, acesta şi-a continuat deplasarea cu autoturismul său până în str.Libertăţii unde a eliberat-o pe partea vătămată”, se mai  arată în propunerea procurorilor. Aceştia mai menţionează că taximetristul agresor a primit 1.750 de euro şi 10.330 de lei, fiind apoi blocat în trafic şi încătuşat.

În maşina sa a fost găsit un telefon mobil despre care Pichiu a declarat că îi aparţine unui taximetrist ce a fost jefuit în noaptea de 5 spre 6 august. Atunci, actualul agresor s-a urcat într-un taxi şi înainte de a ajunge la destinaţie l-a strangulat pe şofer furând de la acesta 2.500 de lei. De asemenea, Daniel Pichiu a mai declarat că a mai comis o tâlhărie şi pe 23 aprilie, atunci când cu o cagulă pe faţă şi folosindu-se de un cuţit a intrat într-o benzinărie şi a furat o sumă de bani.

Pe aceeaşi temă:

O farmacistă de 25 de ani a fost răpită şi sechestrată de un taximetrist la Iaşi. Tânăra a fost eliberată în urma unui flagrant al Poliţiei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite