Fabuloasele sume de bani jucate la barbut de interlopii din Bucureşti. Şantaj ca-n filme cu Pian şi Seif din clanul Duduianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculae Duduianu ar fi încercat să influenţeze declaraţiile celui care l-a reclamat la Poliţie pe fiul său FOTO Adevărul
Niculae Duduianu ar fi încercat să influenţeze declaraţiile celui care l-a reclamat la Poliţie pe fiul său FOTO Adevărul

În timpul unei partide de barbut disputate între membri ai lumii interlope din zona Capitalei, un membru al cunoscutului clan Duduianu a împrumutat un jucător cu 20.000 de lei, bani pierduţi în scurt timp la zaruri. În contul datoriei, cel care a împrumutat banii a rămas fără o maşină de lux, marca Audi Q7, pe care a pus-o gaj pentru datoria sa.

Cinci persoane din clanul interlop Duduianu sunt implicate într-un dosar penal ce se află pe rolul judecătorilor din Bucureşti. Florin Mototolea, zis Emi Pian, Miltiade Văduva, zis Seif, Ionuţ Văduva, Niculae Duduianu, zis Seif şi Ion Parnică sunt judecaţi după ce ar fi şantajat alţi membri ai unor familii ţăgăneşti, în contul unei datorii. Unii dintre inculpaţi ar fi dorit să influenţeze ancheta, oferind bani unei părţi vătămate pentru ca aceasta să îşi retragă plângere.

Povestea în care au fost implicaţi interlopii a făcut obiectul unui dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti. În rechizitoriu, anchetatorii menţionează că totul a început în ianuarie 2016, atunci când la locuinţa lui Iulian Stan din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov, a avut loc o partidă de barbut, la care au participat, printre alţii, mai mulţi membri au clanului interlop Duduianu. „Inculpatul Mototolea Florin a fost prezent la desfăşurarea acestui joc, având rolul de a împrumuta persoanele care pierdeau sume de bani şi care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest împrumut fiind condiţionat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% - 35%/zi”, se arată în rechizitoriu. 

Cum decurge o recuperare la interlop

Iulian Stan a pierdut o sumă foarte mari de bani la jocuri, împrumutând de la Mototolea 20.000 de lei, pentru a continua să joace. A pierdut şi această sumă şi, când Mototolea i-a cerut banii înapoi, i-a cerut să-l mai aştepte. Mototolea a cerut gaj un autoturism Audi Q7, pe care anchetatorii spun că l-a primit datorită influenţei pe care acesta o are în rândul comunităţii etniei rome.

Iulian Stan a vândut a doua zi mai multe bunuri şi a obţinut suma de 5.200 de euro, pe care i-a plătit lui Mototolea, în această sumă fiind incluse şi dobânzile stabilite verbal de Mototolea. Stan ar fi trebuit să îşi primească a doua zi maşina, însă, în schimb, membrul clanului Duduianu i-a adus un alt vehicul, de asemenea luat drept garanţie pentru o altă sumă de bani împrumutată anterior. Mototolea i-ar fi spus, de asemenea, că păstrează maşina Audi pentru împrumutl luat anterior, impunând tot atunci şi o dobândă de 700 de euro pe lună, până în vara anului 2016.

„Numitul Stan Iulian i-a reproşat inculpatului Mototolea Florin deciziile luate de acesta, iar după câteva zile, numitul Stan Iulian a găsit două persoane dispuse să cumpere autoturismul marca Audi Q7 pentru suma de 7000-8000 euro, astfel că s-a deplasat împreună cu aceştia la locuinţa lui Mototolea Florin unde, acesta din urmă i-a spus că a vândut autoturismul Audi Q7 şi i-a spus că îi va da 500 de euro pentru a stinge datoria de 20.000 lei”, se arată în rechizitoriu. Rămas fără maşină, Stan a formulat plângere.

Bani pentru retragerea plângerii 

Atât Mototolea cât şi ceilalţi inculpaţi din dosar, printre care şi Nicolae Duduianu – tatăl său, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Bucureşti, au încercat, ulterior, să influenţeze partea vătămată să îşi retragă plângerea, susţin anchetatorii. lui Stan i s-ar fi oferit inclusiv suma de 2.000 de lei pentru a-şi retrage plângerea, fapt ce nu s-a întâmplat.

„Inculpatul Duduianu Niculae a invocat în mod constant în cursul procesului penal că el nu s-ar fi dus la persoana vătămată pentru a o determina prin corupere pe aceasta să îşi retragă plângerea ci a mers pentru a-i plăti acesteia suma de 2000 de euro în contul unei datorii pe care fiul său o avea”, a susţinut, în schimb, Duduianu.

Procesul interlopilor, implicaţi şi în alte dosare penale, se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Iaşi, unde urmează a începe zilele următoare. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite