Elevii s-au distrat cu arsenalul „Lupilor Negri“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 80 de copii de clasa a IV-a de la Şcoala Nr. 22 din Iaşi au participat la Ziua Porţilor Deschise de la Batalionul 151 Infanterie. Cadrele didactice de la Şcoala Nr. 22 au fost informate din timp de iniţiativa militarilor de la Batalionul 151 Infanterie.

„Soţul unei colege lucrează la baza militară şi ne-a spus că «Lupii Negri» îşi prezintă astăzi armamentul“, a declarat învăţătoarea Domnica Hădişteanu.  Militarii le-au arătat micuţilor cum să ghideze un TAB, cum să folosească pistoalele, puştile mitralieră şi lansatoarele de grenadă şi le-au făcut demonstraţii de luptă. „Vreau să fac armata pentru că îmi place să trag cu arma şi îmi place disciplina militară“, a spus Petru Crucianu, în vârstă de 10 ani.


Micuţii au fost cel mai încântaţi de lansatoarele de grenadă. „Chiar dacă m-am simţit foarte bine cu atâtea arme în jurul meu, nu aş vrea să fac armata pentru că nu vreau să mă trezesc la 5 dimineaţa“, a explicat şi Dorian Luca, de 10 ani.
Pe lângă elevii de la Şcoala Nr. 22, la baza militară din Tărătaşi au venit ieşeni de toate vârstele. „Am fost la biserică în această dimineaţă, iar preotul de la Parohie mi-a spus că este Ziua Porţilor Deschise la baza militară şi am venit aici“, a declarat  Petru Butnariuc, student. 

La finalul vizitei copiilor, mascaţii au oferit o demonstraţie de luptă:

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite