Elevii ieşeni vor să schimbe faţa oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Giurgică-Tiron este multiplu medaliat cu aur la olimpiadele internaţionale
Tudor Giurgică-Tiron este multiplu medaliat cu aur la olimpiadele internaţionale

Aceştia şi-au propus să strângă fonduri pentru a finanţa iniţiativele care ar putea îmbunătăţi aspectul municipiului şi care ar putea veni în sprijinul comunităţii pe care o reprezintă.

Până la finalul lunii viitoare 14 tineri şi-au pus în gând să strângă nu mai puţin de 1.500 de euro, din sponsorizări şi organizarea de evenimente. Scopul lor este de a împărţi aceşti bani ulterior către o serie de proiecte sociale care vor veni tot din rândul adolescenţilor.

AUDIO Iaşi: Tudor Giurgică-Tiron a fost desemnat „Elevul anului“ UPDATE

În ţară, proiectul YouthBank Romania este implementat deja de cinci ani, acesta fiind primul în care şi Iaşiul aderă la iniţiativă. „Până la sfârşitul lui februarie vom încerca să strângem banii necesari, minim 1.500 de euro. În acelaşi timp vom promova această iniţiativă şi în licee, vom merge la elevi pentru ca aceştia să vină cu diferite propuneri de proiecte", a explicat olimpicul Tudor Giurgică Tiron, unul dintre cei 14 elevi care fac parte din echipa YouthBank.

Din aceste propuneri vor fi selectate cele câştigătoare, care vor primi şi finanţare.

Suma care va fi colectată de tineri va fi dublată de organizatorii proiectului. Din aceste fonduri ideile de schimbare ale elevilor ieşeni vor fi finanţate cu sume între 1.000 şi 2.000 de lei.

„La noi spiritul de comunitate nu prea există“

„Proiectele ce vor fi sprijinite trebuie să se încadreze în această sumă, trebuie să fie originale şi să aibă un impact în comunitate", a explicat Mihai Radu Ursache, coordonatorul ieşean al programului.

În martie elevii din liceele ieşene vor şti dacă proiectele lor vor primi sau nu bani pentru realizare. Printre iniţiativele care au fost sprijinite în anii anteriori se numără reabilitarea unei săli de sport, realizarea unui spaţiu de joacă în cartiere sau modernizarea unui laborator de informatică.

„Din câte am văzut eu, la noi spiritul de comunitate nu prea există. Nu se prea pune accent pe implicarea fiecăruia. Asta sperăm să facem noi prin acest proiect, să vedem cât mai mulţi oameni zâmbind", a conchis Tudor Giurgică Tiron.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite