Ecaterina Andronescu: Trebuie să avem grijă de studenţii noştri, trebuie nu doar să-i învăţăm, ci să le şi asigurăm de locuri de muncă

0
0

Universităţile trebuie să îi înveţe pe studenţi şi ce să facă după absolvirea studiilor universitare, a declarat, duminică seară, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la festivităţile de deschidere a anului universitar 2012-2013, organizate de conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Gr. T. Popa" din Iaşi.

"Am venit aici din respectul pe care îl port faţă de universităţile din România. Universităţile de medicină au o poziţie specială pentru că de produsul lor depinde sănătatea noastră. De aceea cred că trebuie să le acordăm mai multă consideraţie. Trebuie să avem grijă de studenţii noştri, trebuie nu doar să-i învăţăm, ci să le şi asigurăm de locuri de muncă", a spus ministrul Ecaterina Andronescu, adăugând că în viitorii ani se aşteaptă să crească din ce în ce mai mult oferta din sectorul sanitar privat.

Ministrul le-a declarat jurnaliştilor că locurile de muncă din universităţi ar putea fi deblocate pentru posturile de conferenţiari sau profesori universitari. În opinia sa, blocarea unor astfel de posturi în ultimii trei ani a creat "un hiatus care în mod sigur va produce consecinţe asupra performanţelor universităţilor", scrie Agerpres.

Ministrul Ecaterina Andronescu a ajuns duminică seară la Iaşi pentru a lua parte la festivităţile organizate de UMF "Gr. T. Popa" după ce în cursul dimineţii a participat la Alba Iulia la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea "1 Decembrie 1918".

La evenimentul organizat la Iaşi a luat parte şi ministrul Sănătăţii Vasile Cepoi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene precum şi ai lumii medicale ieşene.

Universitatea a oferit în cursul serii o Gală extraordinară de Operă şi Balet, în interpretarea corului, a ansamblului de balet şi a orchestrei Operei Naţionale Române din Iaşi, precum şi un concert al trupei Iris, urmate de un foc de artificii.

În prezent, UMF "Gr. T. Popa" numără peste 10.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi, dintre care peste 1.500 sunt studenţi străini din 70 de ţări.

În anul universitar 2012-2013 UMF "Gr.T. Popa" Iaşi, prin acţiunile sale, îşi reafirmă angajamentul faţă de dreptatea socială, şanse egale şi diversitate culturală, oferind o gamă largă de burse, 95 dintre acestea fiind burse sociale, pentru a-i ajuta pe studenţii remarcabili, dar dezavantajaţi să devină absolvenţi, oferindu-le oportunitatea să îşi îndeplinească potenţialul.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite