Dubla crimă de la Iaşi. Marocanul Ahmed el-Bourkadi, trimis în judecată pentru omor calificat, furt calificat şi acces ilegal la un sistem informatic

0
0
Ahmed
Ahmed Sami el-Bourkadi / FOTO: arhiva personală

Avocata marocanului Ahmed Sami el-Bourkadi s-a declarat nemulţumită de ancheta de până acum, spunând că în dosar se află doar aspecte trunchiate, fără dovezi clare. Judecătorii vor decide dacă încep procesul sau vor cere procurorilor detalii.

Procurorii ieşeni au finalizat ancheta penală în cazul lui Ahmed Sami el-Bourkadi, marocanul acuzat că a ucis două persoane într-o vilă de lux din Iaşi, la finalul anului 2021.

Tânărul este acuzat de omor calificat, dar şi de furt calificat sau acces ilegal la un sistem informatic, iar probele strânse de procurori urmează să fie analizate de către judecătorul de cameră preliminară. Apoi, în funcţie de decizia acestuia, dosarul poate fi trimis înapoi la Parchet, pentru completare sau ar putea începe judecata. 

„Avem la dispoziţie 20 de zile pentru a formula concluzii cu privire la rechizitoriu. Am apucat să lecturez rechizitoriul, sunt în esenţă aceleaşi aspecte trunchiate pe care le-am văzut în timpul urmăririi penale. M-aş fi aşteptat la mai mult de la această anchetă”, a declarat Raluca Andrei, avocata marocanului. 

Dublă crimă într-o vilă din Iaşi

Amintim faptul că Ahmed Sami el-Bourkadi a fost reţinut de către poliţişti după ce marocanul Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi. Ahmed el Bourkadi a fost găsit la Roma, câteva zile mai târziu şi a fost extrădat de către autorităţi. 

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia lui  Youssef Ajniyah cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Discursul lui Putin, văzut ca un delir. Analist militar: „Numai fabulaţii”

Biden a reactivat pentru Ucraina o lege de asistenţă militară datând din Al Doilea Război MondialUltima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite