Dosarul „Sex şi mită la examene“: profesorii universitari şpăgari de la UMF Iaşi, eliberaţi doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sotii dorobat

Cei trei profesori de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa“ din Iaşi vor rămâne în Arestul Poliţiei Iaşi, a decis ieri Curtea de Apel. Magistraţii au soluţionat contestaţiile formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva soluţiilor date de Tribunal în cazul soţilor Dorobăţ, respectiv al lui Dumitru Păduraru.

În cazul celor trei, la începutul acestei săptămâni, Tribunalul stabilise ca arestul preventiv să fie înlocuit cu arestul la domiciliu. În şedinţele de ieri la Curtea de Apel Iaşi s-a prezentat ca procuror de şedinţă chiar şeful DNA Iaşi, Bogdan Munteanu, care a susţinut în instanţă că cele trei cadre universitare prezintă pericol social şi că nu ar trebui eliberate din arest. 

În cazul lui Dumitru Păduraru, Munteanu a plusat şi a spus că demisionarul conferenţiar de la UMF ar putea-o ucide pe studenta care l-a denunţat procurorilor după ce i s-ar fi cerut să facă sex pentru a primi note de trecere.

Acuzaţiile aduse profesorilor

 

„Am luat în calcul şi o asemenea soluţie. O luăm ca atare şi nu vom comenta decizia instanţei de control judiciar“, ne-a spus avocatul Robert Amuntencei, apărătorul lui Dumitru Păduraru. Acesta din urmă şi-a dat demisia din funcţia de conferenţiar al UMF Iaşi la scurt timp după ce DNA a dispus reţinerea sa. Acuzat de tentativă de viol, şantaj şi luare de mită, Păduraru va rămâne în arest pentru încă 30 de zile. El a fost deja trimis în judecată.

În cazul soţilor Dorobăţ, instanţa a decis ca o eventuală prelungire a arestării lor preventive să se judece după 15 zile de la expirarea actualului mandat. Cei doi soţi, acuzaţi de luare şi complicitate la luare de mită au ajuns în arest la începutul acestei luni după ce DNA a descoperit în biroul lui Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase, 20 de carnete de student având fiecare introdusă câte o bancnotă de 100 de euro.

Procurorii au concluzionat că banii ar fi fost daţi pentru ca Gheorghe Dorobăţ să îşi promoveze studenţii la materia Anestezie Generală. Ulterior, în actele oficiale, DNA a precizat că ar mai fi dat mită soţilor Dorobăţ şi alţi 70 de studenţi de la UMF Iaşi. Cei doi doctori sunt încă cercetaţi de DNA, care în ultimele zile a continuat audierile studenţilor. Aproximativ 60 de studenţi au dat declaraţii până acum la DNA, surse juridice arătând că majoritatea au admis că au oferit mită pentru a promova la examene.

Mai puteţi citi:

Interceptările profesorului-porno de la UMF, supranumit „patu' sau patru“: „Stai relaxată. În primul rând, întinde-te“

Profesorul de sex de la UMF Iaşi şi-a plagiat doctoratul. Cum înţelegea el să-i înveţe pe studenţi carte: luare de mită, tentativă de viol, şantaj şi „copy-paste“

Bucuria lui Vasile Astărăstoae: "Să serbăm, procurorii nu vor mai avea ce să caute în cabinetul medical"

Socrul profesorului de la UMF vizat de atentatul cu bombă: „Ginerele meu s-a speriat foarte tare!“

Profesorul UMF cu maşina explodată, bătut pe stradă acum două luni

EXCLUSIV Paradoxul legii îl ajută pe Astărăstoae: un dosar penal îi poate salva scaunul şefului medicilor din România

Ministerul Educaţiei a început demersurile pentru demiterea lui Vasile Astărăstoae după ce acesta a fost condamnat pentru conflict de interese

Vasile Astărăstoae, condamnat definitiv de Înalta Curte pentru incompatibilitate. ANI cere revocarea lui din fruntea Colegiului Medicilor şi a UMF Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite