DNA-ul se pregăteşte pentru afacerea Palas. 14 pungi cu acte, puse deoparte pentru procurori într-un birou din Primăria Iaşi FOTOGALERIE

0
0
Actele de la Palas, pregătite pentru DNA
Actele de la Palas, pregătite pentru DNA

Oficialii din municipalităţii susţin că, acum câteva zile, au luat o decizie care a rezolvat problemele de legalitate în asocierea cu Iulius Group. Cu toate acestea, şefii Primăriei se pregătesc de verificări din partea procurorilor anticorupţie legate de acest contract.

Consilierii locali din Iaşi şi-au ascuns sub preş votul pentru Palas, speriaţi că le-ar putea afecta cariera

14 pungi cu sigla Palas sunt depozitate în sala de şedinţe a instituţiei Arhitectului şef din spatele Primăriei Iaşi. Sacoşele conţin sute de acte, avize, autorizaţii, planuri urbanistice zonale care au stat la baza asocierii dintre Primărie şi Iulius Group pentru proiectului Palas.

Conform oficialilor Primăriei, pungile doar „se odihnesc“ în sala în care sunt organizate şedinţele Comisiei de Urbanism. În acelaşi timp, şefii din Primărie recunosc că procurorii DNA le solicită frecvent documentaţii referitoare la Palas.

Pungile cu actele de la Palas

„DNA solicită permanent documentaţiile care stau la baza emiterii unor acte administrative pentru Palas. Pentru noi este o rutină. În ultima vreme nu avem nicio cerere nouă din partea DNA. Ultima a fost făcută la începutul anului acesta", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Primarul de Iaşi cheamă aleşii să încalece Justiţia

Echilibristică printre anomalii şi ilegalităţi în afacerea Palas

Ultima anchetă DNA la Primăria Iaşi s-a finalizat în 2010, atunci când primarul Gheorghe Nichita şi alţi consilieri locali au fost scoşi de sub urmărire penală pentru tentativă de abuz în serviciu cu obţinerea unui folos. Nichita a fost anchetat pentru fals şi uz de fals, dar şi pentru subevaluarea unor bunuri concesionate şi a primit „neînceperea urmăririi penale“.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri