Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a identificat cauza toxiinfecţiei care a afectat 134 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta epidemiologică la restaurantul Agapa a fost declanşată marţi, 15 mai, după ce Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a semnalat că a internat zeci de pacienţi cu toxiinfecţie alimentară.

Rezultatele probelor recoltate din restaurantul de tip fast-food Agapa, Iaşi, au evidenţiat prezenţa bacteriei Salmonella. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, bacteria a fost identificată în sosurile pe care fast-food-ul le vindea clienţilor. „Facem precizarea că în urma prelucrării probelor recoltate de la sediul unităţii de alimentaţie publică s-a constatat prezenţa bacteriei Salmonella, în principal în sosurile preparate la sediul unităţii”, se arată într-un comunicat al DSP. 

Conform acestuia, ancheta epidemiologică la restaurantul Agapa a fost declanşată marţi, 15 mai, după ce Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a semnalat că a internat zeci de pacienţi cu toxiinfecţie alimentară, în câteva ore. 

După ultima centralizare a datelor, DSP Iaşi arată că numărul oamenilor afectaţi de mâncarea de la Agapa a ajuns la 134, patru dintre aceştia fiind din judeţul Vaslui, iar 130 din judeţul Iaşi. 71 de ieşeni care au avut nevoie de îngrijiri medicale au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, iar alţi 10 au fost consultaţi pe internare de zi. Alte şapte cazuri medicale au fost evaluate de medicii de familiei. „Inspectorii sanitari au sancţionat unitatea cu amendă contravenţională în valoare de 3000 lei şi sancţiune complementară de suspendare a activităţii unităţii”, mai punctează DSP în comunicatul transmis. 

DSP Iaşi a recoltat din restaurantul Agapa opt probe de aliment şi 25 de probe de sanitaţie, care au fost lucrate în laboratorul instituţiei. Conform medicilor infecţionişti, toţi bolnavii au declarat că au consumat produse de tip fast-food în perioada 13 -14 mai. 

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite