Detalii din ancheta morţii elevului de 10 la Bac, fiu de profesor universitar. Ce au găsit poliţiştii în apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apropiaţii au aprins lumânări în locul în care a căzut Ştefan Maximovici
Apropiaţii au aprins lumânări în locul în care a căzut Ştefan Maximovici

Poliţiştii ieşeni n-au încă un verdict în cazul morţii lui Ştefan Maximovici (19 ani), însă indiciile adunate până acum conturează ideea unei sinucideri. Tânărul care ar fi trebuit să înceapă facultatea luni va fi înmormântat zilele următoare.

Surse din anchetă au precizat pentru „Adevărul” că uşa apartamentului de la balconul căruia Ştefan a căzut în gol era încuiată. 

Criminaliştii au descoperit că plasa împotriva insectelor ce era montată la geamul de la balcon nu părea să fi fost forţată, fapt de face improbabilă ipoteza unei căderi accidentale. 

De asemenea, apropiaţi ai familiei tânărului au precizat pentru cotidianul local Bună Ziua Iaşi că mama tânărului de 19 ani ar fi suferit de o boală gravă. 

Chiar dacă în apartament nu a fost găsit un bilet care să justifice o eventuală sinucidere, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi iau în calcul această variantă. Ipoteza accidentului, deşi mai puţin probabilă, nu a fost înlăturată complet. 

„Cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt. În funcţie de rezultate se vor dispune măsurile legale”, ne-a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Ştefan Maximovici, care era fiul unui conferenţiar universitar, a fost descris de vecini ca fiind un adolescent introvertit. El era pasionat de jocurile pe calculator, fiind foarte pregătit în domeniul informaticii. De altfel, în vara acestui an, a obţinut nota 10, la această probă a examenului de bacalaureat. Aceeaşi notă a obţinut-o şi la matematică.

Ştefan a murit, duminică, la prânz, după ce a căzut de la etajul V al unui bloc de pe Bulevardul Anastasie Panu. Băiatul a primit îngrjiri medicale însă nu a mai putut fi salvat, au transmis reprezentanţii SMURD din Iaşi. „Am auzit deodată un zgomot foarte mare, când m-am uitat era un băiat. M-am speriat foarte tare, eram şocată. Respira, dădea din cap, inconştient. Îl vedeam foarte des cu căţelul afară. Părea un băiat foarte liniştit. E un şoc, eu încă îl mai am în minte”, a declarat femeia care a sunat la 112.

Imagine indisponibilă

Tânărul trebuia să înceapă luni, 1 octombrie, anul universitar, fiind admis la buget la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. El a admis examenul de Bacalaureat cu 9,56, obţinând 10 la Matematică şi Informatică. În timpul liceului a participat la mai multe olimpiade. 

Părinţii lui Ştefan au divorţat recent, tatăl recăsătorindu-se cu o femeie mai tânără, de la universitatea la care predă. Ştefan locuia doar cu mama, care nu era acasă atunci când a avut loc tragedia. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite