Daunele uriaşe cerute de victimele din dosarul de viol al fostului episcop de Huşi. Doi dintre seminarişti sunt fraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Bârlădeanu şi Sebastian Jitaru, doi dintre presupuşii abuzatori de la Huşi FOTO Arhivă
Corneliu Bârlădeanu şi Sebastian Jitaru, doi dintre presupuşii abuzatori de la Huşi FOTO Arhivă

Cele trei părţi vătămate din dosarul de viol în care inculpat este Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, s-au constituit parţi civile cu suma totală de 400.000 de euro, au precizat surse judiciare pentru „Adevărul”.

Trei foşti elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Huşi au calitatea de părţi vătămate în acest dosar, care a fost înregistrat, recent, la Curtea de Apel Iaşi. 

Potrivit unor surse judiciare, doi dintre aceştia sunt fraţi, iar unui dintre ei este actual preot. Identitatea lor a fost secretizată de procurori. 

Cei doi fraţi ar fi fost abuzaţi sexual de către Sebastian Jitaru, fostul arhimandrit de la Catedrala episcopală din Huşi. Ei cer câte 100.000 de euro de la preot.

O a treia victimă ar fi fost abuzată atât de Jitaru, cât şi de fostul episcop Corneliu. Aceasta solicită daune de 50.000 de euro de la Jitaru şi 150.000 de euro de la ierarh.

În cazul unei eventuale condamnări, daunele ar putea fi plătite în solidar cu seminarul, dar şi cu Episcopia Huşilor. Anchetatorii au considerat că cele două instituţii sunt responsabile indirect de fapte, deoarece sub umbrela lor au avut loc presupusele abuzuri.

Strict juridic, fostul episcop este acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra acelui băiat, care are acum 20 de ani, şi care a fost violat de mai multe ori de episcop, în 2017. Acelaşi tânăr, D.T., a fost violat şi de Jitaru, însă începând din 2015.

jitaru

În cazul lui Jitaru, s-au mai adunat probe şi cu privire la violuri comise asupra altor doi seminarişti. Unul dintre aceştia ar fi încercat să se sinucidă după ce a izbucnit scandalul de la Huşi. Anchetatorii au cerut în timpul investigaţiei şi expertize psihologice, pentru a ajuta victimele. Faptele lui Jitaru datează din 2015, însă violurile au ţinut până în 2017 - susţin anchetatorii.

Pe aceeaşi temă: 

Sex oral în plină stradă, filmat cu telefonul, la Iaşi. Tânărul a dat de necaz după ce cazul a ajuns la Parchet 

UPDATE Sex oral în Primărie, cu două minore. Un primar din Iaşi a dat 100 de lei unui proxenet care i-a adus la birou o copilă răpită de la şcoală

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite