Controale „ca la carte“ în şantierele din România. Anunţul făcut de ministrul Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Alexe, Ministrul Mediului  FOTO facebook
Costel Alexe, Ministrul Mediului  FOTO facebook

Un control „ca la carte“ ar urma să aibă loc pe şantierele din România, potrivit declaraţiilor Ministrului Mediului, Costel Alexe. Un astfel de control ar fi necesar mai ales în perioada primăverii, când poluarea în oraşe este mai mare.

Ministrul Mediului, Costel Alexe a declarat duminică, la Iaşi, că în luna martie toate şantierele vor fi controlate pentru a se vedea dacă se respectă normele de protecţie a mediului. Şi serviciile de salubritate vor fi monitorizate.

„Este vorba de verificarea condiţiilor impuse prin autorizaţiile de mediu pentru şantiere, fie că vorbim de cele ale administraţiilor publice sau ale operatorilor privaţi, pentru că poluarea în oraşe este mult mai mare la începutul primăverii şi vom verifica dacă aceste condiţii sunt respectate şi dacă administraţiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din oraşe", a spus Costel Alexe.

În acest sens, săptămâna viitoare va avea loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Gărzii de Mediu din toate judeţele cu privire la un control tematic pe şantiere.

Potrivit acestuia, aproape jumătate din poluarea cauzată de particula PM10 ar putea fi eliminată prin salubrizare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite