Coincidenţă sau nu? În timpul rugăciunii la icoana care aduce ploaia, la Iaşi s-a dezlănţuit o furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoana făcătoare de minuni „Podromiţa“
Icoana făcătoare de minuni „Podromiţa“

Chiar în timp ce zeci de credincioşi se rugau duminică seara, de la ora 18.00, la copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa" pentru aducerea ploii, la Iaşi tuna şi fulgera, iar în cele din urmă s-a declanşat o furtună care a durat jumătate de oră.

Reprezentanţii Bisericii „Toma Cozma", acolo unde este expusă copia icoanei „Prodromiţa", cunoscută în special pentru aducerea ploii, susţin că rugile pentru îndreptarea vremii le-au fost ascultate, iar pictura a înfăptuit o nouă minune prin furtuna care s-a stârnit dumincă seara, de la ora 18.00, chiar când s-a început slujba Acatistului „Maicii Domnului".

În biserică se afla în acel interval circa 50 de persoane.

„Considerăm că nu este o simplă coincidenţă faptul că la noi s-a făcut ruga pentru ploaie, iar afară a început furtuna exact de la ora 18.00, câns s-a oficiat sluba Acatistului Maicii Domnului «Prodromiţa»", susţine Vasilica Onofrei, consilier relaţii publice la Biserica „Toma Cozma".

Icoana care aduce ploaia, vizitată de zeci dintre enoriaşii Parohiei „Toma Cozma“ din Iaşi

Icoana care aduce ploile poate fi privită doar de către bărbaţi şi numai după ora 18.00

Replica icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa" a fost primită în dar pe 12 iulie de către părintele paroh Mihai Mărgineanu de la Arhimandritul Clement Haralamb, vieţuitor la Muntele Athos.

„Îmbrăcată" în argint şi pietre preţioase, întocmai precum originalul de pe Muntele Athos, copia icoanei făcătoare de minuni este mai mică ca dimensiune, dar feţele bisericeşti mărturisesc că puterea de binefacere este aceeaşi.

Icoanele făcătoare de minuni din judeţul Iaşi. Vezi aici unde te poţi închina FOTOGALERIE

Biserica face rugăciuni ca să invoce ploaia

Până la Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, în fiecare duminică, de la ora 18.00 se oficiază Slujba Acatistului Maicii Domnului „Prodromiţa", cu rugăciuni pentru ploaie, pentru izbăvirea din necazuri şi supărări şi va rămâne pe iconostasul bisercii spre a fi cinstită de credincioşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite