Clinica pentru „Marii Arşi“ din Iaşi a primit paturile pentru terapie intensivă după un an de la amenajare. Cu toate acestea, rămâne în continuare închisă

0
0

Clinica din Iaşi în care vor fi îngrijiţi „marii arşi” nu este dotată complet, cu toate că spitalul a făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea finanţării necesare.

Noua clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi a fost dotată cu zece paturi pentru terapie intensivă după un an de la finalizarea lucrărilor de amenajare a spaţiului.

Clinica în care vor fi îngrijiţi „marii arşi” nu este dotată complet, cu toate că spitalul a făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea finanţării necesare. Conform managerului unităţii medicale, celelalte dispozitive medicale necesare vor ajunge la Iaşi, cel mai probabil, în următoarele luni.

„Anul acesta am făcut cinci demersuri pentru clinică. Am fost la Ministerul Sănătăţii cu memorii în care am specificat că o clădire stă neutilizată de aproape un an de zile şi că trebuie adusă aparatură să dăm drumul activităţii. Clinica este în stadiul unei case în care s-a făcut curăţenie în proporţie de 100/100, dar care nu are mobilă. Avem instalaţie de ventilaţie, climatizare, căzile speciale, dar ne lipsesc mese de operaţie, lămpi scialitice, injectomate, infuzomate, instrumentar chirurgical“, a explicat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.
Imagine indisponibilă

Noua clinică de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, în cadrul căreia a fost organizat compartimentul „Marele Ars”, este o investiţie de aproape 40 de milioane de lei a Ministerului Sănătăţii.

Deşi lucrările de reabilitare a spaţiului s-au încheiat în primul trimestru din 2017, noua clinică nu este folosită încă pentru îngrijirea bolnavilor din lipsă de echipamente. Potrivit acestei estimări, spitalul are nevoie de 15 milioane de lei pentru dotarea clinicii, respectiv a compartimentului destinat pacienţilor arşi din Moldova.

Citeşte şi:

Medicul salvator Viorica Nicolae, despre cei care au ars de vii în Clubul Colectiv: „Oamenii veneau fumegând, îi stingeam cu ser fiziologic“

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite