Cine este noul rector al Universităţii de Medicină din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi

Universitatea de Medicină din Iaşi şi-a ales noul rector. Pentru această funcţie au fost depuse două candidaturi: prof. univ. dr. Viorel Scripcariu şi prof. univ. dr. Norina Forna.

Joi, 16 ianuarie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi s-au desfăşurat alegerile academice.

Pentru cea mai importantă funcţie din universitate, cea de rector, şi-au depus candidaturile prof. univ. dr. Norina Forna şi prof. univ. dr. Viorel Scripcariu.

În urma votului cadrelor didactice, cercetătorilor şi reprezentanţilor studenţilor, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, în mandatul 2020-2024, este prof. univ. dr. Viorel Scripcariu. Astfel, poziţia acestuia la conducerea UMF se prelungeşte cu încă un mandat, chirurgul conducând Universitatea de Medicină din Iaşi şi în perioada 2016 - 2020. 

În urma alegerilor, Viorel Scripcariu a obţinut 1.175,86 puncte, iar prof. univ. dr. Norina Forna are un punctaj final de 1.452,14. Conform sistemului electoral al UMF, fiind doi candidaţi pe listă pentru alegeri, prima opţiune a unui votant a fost pe locul I şi a primit, deci, 1 punct, iar opţiunea a doua a fost pe locul al doilea şi a primit 2 puncte. Astfel, câştigă cel care are cele mai puţine puncte.

În cursul zilei de joi, 16 ianuarie, la UMF Iaşi s-au desfăşurat alegeri şi pentru Senat, membrii Consiliilor Facultăţilor, Directorii de Departament şi membrii Consiliilor Departamentelor. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite