Cine este bărbatul care și-a împușcat în gât rivalul la Iași: anchetat și pentru alte infracțiuni

0
Publicat:

Tânărul care a împușcat un bărbat pe o stradă din Iași a fugit și este căutat de polițiști, fiind considerat foarte periculos, procurorii solicitând instanței de judecată arestarea sa în lipsă.

Alin Plop este căutat de polițiști Foto: Facebook
Alin Plop este căutat de polițiști Foto: Facebook

Polițiștii au reușit să-l identifice pe atacator la scurt timp, dar nu au putut să-l găsească. Acesta se numește Alin Plop și mai este cercetat într-un dosar de proxenetism, dar și în alte dosare în străinătate. Acesta a fugit și este căutat de polițiști.

Atacul a avut loc într-un cartier din Iași.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 1 februarie, în jurul orei 21,20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Suspectul a fugit de la locul faptei cu autoturismul, fiind în prezent căutat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi. Victima a fost transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon" şi preluată de către medicii de gardă, în vederea acordării îngrijirilor medicale. Aceasta prezintă o plagă împușcată în zona gâtului.

„Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal", se mai menţionează în comunicat.

Focul a fost tras din mașină

Potrivit anchetatorilor, Alin Plop a scos un pistol pe geamul maşinii, în cartierul Alexandru cel Bun din Iaşi, şi l-a împuşcat pe bărbatul pe care îl cunoştea.

Suspectul este anchetat la Iasi într-un dosar de proxenetism, iar de ieri este oficial anchetat pentru tentativa de omor. Plop și-ar fi asteptat rivalul în fața blocului în care locuia acesta, cu pistolul încărcat. Din autoturism a tras un singur foc de arma spre rivalul sau, Marius Angheluță.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite