Cinci reţete de salată de roşii. Combinaţii care îţi garantează o masă delicioasă şi un organism sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşiile sunt bogate în săruri alcaline    FOTO  bucataras.ro
Roşiile sunt bogate în săruri alcaline    FOTO  bucataras.ro

„Adevărul” vă propune cinci salate delicioase de roşii care se pot pregăti în cel mult zece minute, iar cantităţile indicate pentru fiecare reţetă asigură realizarea a câte patru porţii din fiecare.

Roşiile sunt legume bogate în săruri alcaline care au puterea de a menţine inima tânără. Medicii recomandă consumul zilnic de roşii pentru a menţine pielea şi inima sănătoase. O singură roşie folosită în alimentaţia zilnică are proprietatea de a aduce organismului cantitatea necesară de vitamina C.

„Adevărul” vă propune cinci salate delicioase de roşii, realizate conform indicaţiilor de pe site-ul petitchef.ro. Salatele se pot pregăti în cel mult zece minute, iar cantităţile indicate pentru fiecare reţetă asigură realizarea a câte patru porţii din fiecare.

Salată de roşii cu mentă

Ingredinte: şase roşii potrivite, trei fire de ceapă verde, o lingură de mentă, o lămâie, o linguriţă de coriandru, un vârf de sare.


Mod de preparare: Ceapa verde, menta şi coriandrul le toci mărunt, roşiile le tai rondele. Se pun toate într-un castron şi se amestecă cu zeama de lămâie şi vârful de sare. Se mănâncă pe loc, cât este proaspată şi poţi păstra câteva frunze întregi de mentă pentru a decora salata atunci când e pusă-n farfurii.


Pont: Dacă îţi rămâne un surplus de salată, o poţi folosi ca umplutură pentru o omletă. 

Salata turcească de roşii şi ardei gras

Ingrediente: două roşii mari, un ardei gras roşu, o ceapă roşie, o lingură cu piure de roşii sau bulion, o lingură de ulei de măsline, o lingură de oţet din vin roşu, o lingură de pătrunjel tocat, o jumătate de linguriţă de coriandru tocat, o jumătate linguriţă de paprika


Mod de preparare 

Etapa 1: Puneţi toate ingredientele la robot, adăugaţi sare şi piper şi lăsaţi câteva secunde, la tocat mărunt 


Etapa 2: Daţi la frigider înainte de servire.

Salată de dovlecei şi roşii

Ingrediente: 500 de grame de dovlecei, un ardei gras, trei roşii medii, 20 de măsline fără sâmburi, o ceapă, două ouă fierte tari, 150 de grame de brânză de capra, o lingură cu muştar, trei linguri cu ulei de măsline, două linguri cu oţet, sare, piper, apă 


Mod de preparare:
 

Etapa 1: Tăiem dovleceii în rondele cât mai subţiri; tăiem ceapa în felii şi ardeiul gras în fâşii fine; feliem măslinele; tăiem roşiile în felii şi le scoatem seminţele.


Etapa 2: Pregătim aragazul şi o craticioară în care punem apa la fiert. Când apa clocoteşte, adăugăm rondelele de dovlecei şi le lăsăm să fiarbă patru minute, până când devin moi. 


Etapa 3: Tăiem brânza de capră în cubuleţe şi ouăle fierte în felii. Pregătim un sos vinegreta, punem oţetul peste ulei, condimentăm cu piper şi sare, iar apoi adăugăm muştarul şi amestecăm bine.


Etapa 4: Scurgem bine dovleceii fierţi şi îi lăsăm să se răcorească. Pregătim un bol în care punem dovleceii, rondelele de ceapă, ardeiul, feliile de măsline şi rosiile pe care le amestecăm. Turnăm deasupra sosul vinegreta şi omogenizăm. Punem feliile de ou şi cubuleţele de brânză. Gustăm şi condimentăm, dacă mai este nevoie. Lăsăm salata o oră în frigider şi abia apoi o servim. 

Salată cu paste, roşii şi brânză

Ingredinte: 200 de grame penne, 100 de grame de şuncă slabă - tăiată cubuleţe, 100 de grame de brânză de capră, tăiată cubuleţe, un ardei gras roşu, tăiat felii subţiri, un ardei gras galben, tăiat felii, două cepe verzi, tăiate pe diagonală, bucăţele de 4 cm lungime, patru linguri de pesto roşu, două linguri de ulei de măsline extra virgin, o lingură de oţet balsamic, sare, piper, busuioc.


Mod de preparare:
 

Etapa 1: Se fierb pastele în multă apă clocotită, cu sare din belşug, timp de 10 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine de tot şi se pun deoparte.


Etapa 2: Cât timp fierb pastele, se prepară un dressing amestecând într-un castron sosul pesto cu sare, piper şi oţet balsamic. Se încorporează uleiul treptat, amestecând continuu, până ce se obţine o mixtură omogenă.


Etapa 3: Se acoperă castronul şi se lasă deoparte până ce fierb pastele, ca aromele să aiba timp să se amestece.


Etapa 4: Se transferă pastele într-un castron mare. Se adaugă şunca, ardeii graşi, ceapa verde şi dressing-ul. Se amestecă bine. Se ornează cu busuioc proaspăt şi se serveşte.

Salata cu orez şi roşii cherry

Ingredinte: 200 de grame amestec de orez cu bob lung cu orez sălbatic, fiert; două căni cu frunze proaspete de ruccola, patru linguri de ulei cu măsline, o lingură de oţet balsamic, o lingură de muştar, două linguriţe de zahăr, sare, piper, o lingură de lămâie, opt roşii cherry, tăiate în jumătate, două cepe verzi, tăiate bucăţele pe diagonală


Mod de preparare:
 

Etapa 1: Se amestecă într-un castronel sucul de lămâie cu muştar, sare, piper şi zahăr. Se adaugă treptat uleiul şi se amestecă permanent, până ce se obţine o emulsie bine legată, de culoare gălbuie.


Etapa 2: Se amestecă într-un castron mare ruccola, ceapa verde, roşiile şi orezul. Se stropeşte totul cu sosul obţinut mai sus şi se amestecă bine.


Etapa 3: Se gustă şi se potriveşte de sare, zahăr, piper şi suc de lămâie. Se acoperă şi se lasă să stea, la temperatura camerei, circa 10-15 minute. Se serveşte rece, ca antreu.

Citeşte şi:

Cum alegi roşii sănătoase

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite