Cel mai ghinionist notar din România. Contractul fals pe care l-a autentificat în favoarea unui interlop, descoperit întâmplător în timpul unor percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Notarul Aurora Cornea este judecat pentru fals intelectual FOTO Facebook
Notarul Aurora Cornea este judecat pentru fals intelectual FOTO Facebook

Un notar din judeţul Vaslui este judecat la Iaşi pentru fals intelectual după ce a încheiat în fals un contract de comodat de care a beneficiat un traficant de droguri. Contractul a fost descoperit în timpul percheziţiilor făcute la traficant.

Notăriţa Aurora Cornea, din Negreşti, este judecată la Curtea de Apel Iaşi după ce, spun procurorii, ar fi făcut un serviciu ilegal unor traficanţi de droguri din Iaşi. Cornea ar fi semnat un document prin care unul dintre traficanţi a putut pleca cu maşina, în străinătate, pentru a se aproviziona cu droguri. Hârtia a fost descoperită de anchetatori în timpul percheziţiilor efectuate în maşina interlopului ieşean.
 
Documentul buclucaş

Dosarul notăriţei Cornea este în stânsă legătură cu cel în care au fost judecaţi interlopii ieşeni George Simion Bahnă şi Ciprian Oprea Rusescu. În vara anului 2012, cei doi s-au deplasat cu un vehicul Opel Zafira pe teritoriul Spaniei, de unde au achiziţionat cantitatea de 1,3 kilograme de canabis. Stupefiantele au fost trimise în România prin colet, iar cei doi au fost prinşi în flagrant de ofiţerii de la Crimă Organizată după ce le-au ridicat. În timpul percheziţionării maşinii, ofiţerii au descoperit şi un contract de comodat cu privire la vehicul, semnat între Ciprian Rusescu şi unchiul său, decedat de mai mulţi ani. Respectivul contract i-a permis traficantului să iasă din ţară cu maşina care nu îi aparţinea în acte.
 
Existând suspiciunea unui fals, procurorii au disjuns un alt dosar pe numele Aurorei Cornea. În timpul cercetărilor anchetatorii au descoperit că respectivul vehicul fusese cumpărat de Ciprian Rusescu, în 2010, de la unchiul său, fără a fi însă perfectate acte.

Înainte de a decide să meargă în Spania pentru a cumpăra droguri, George Bahnă i-a spus amicului său că poate rezolva el problema contractului de comodat ce urma să le permită să iasă din ţară cu maşina. Cei doi au mers astfel la notariatul Aurorei Cornea, care a autentificat contractul de comodat dintre Ciprian Rusescu şi unchiul său decedat, la acea vreme, de aproape doi ani. „Situaţia de fapt relevată a fost stabilită pe baza actelor dosarului din care rezultă dincolo de orice dubiu că la data de 13.06.2012 numitul Rusescu Mihai (n.r. unchiul traficantului) era decedat, dar şi din coroborarea declaraţiilor inculpaţilor Bahnă Simion şi Rusescu Oprea Ciprian”, se arată în rechizitoriul întocmit pe numele notăriţei. În acelaşi dosar a fost pus sub acuzare şi colaboratorul acesteia, Ion Pavel, care la acea vreme era secretar în cadrul biroului notarial.
 
Apărarea notarului: mortul a fost de faţă
 
Aurora Cornea nu recunoaşte faptele imputate de procurori aceasta având o versiune diferită a faptelor, potrivit rechizitoriului. Notarul a declarat că în ziua respectivă, la biroul său notarial, pe lângă cei doi traficanţi, s-ar fi prezentat şi o persoană mai în vârstă despre care i s-a spus că ar fi fost unchiului lui Rusescu. „Inculpata a susţinut că personal a văzut actele originale de identificare ale persoanelor între care s-a încheiat contractul de comodat.
 
Între declaraţiile inculpatei şi declaraţiile inculpaţilor Bahnă George Simion şi Rusescu Oprea Ciprian există contradicţii esenţiale în condiţiile în care aceştia din urmă au susţinut constant că împreună cu ei nu numai că nu a fost Rusescu Mihai (fapt imposibil, de altfel), dar nici măcar o a treia persoană care ar fi putut acredita ideea unei substituiri de persoană, aspect de natură să o inducă în eroare pe inculpată”, se mai arată în rechizitoriu.
 
Notăriţa Cornea nu a răspuns ieri la telefon pentru a discuta pe marginea acestuia dosar. Reporterii „Adevărul” au luat însă legătura cu avocata sa, Gianina Poroşnicu. „Doamna notar urmează să dea declaraţii lămuritoare la următorul termen de judecată”, a spus Poroşnicu.
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite