Cel mai căutat boschetar-evazionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Rusu are datorii la stat de 2,5 milioane de lei
Emil Rusu are datorii la stat de 2,5 milioane de lei

Pentru 20 de lei, bărbatul a fost păcălit de un om de afaceri să semneze mai multe acte, prin care devenea patronul firmelor cu probleme financiere.

Emil Rusu, Milu, aşa cum îi spun locuitorii din cartierul ieşean Alexandru cel Bun, a devenit unul dintre cei mai mari datornici la stat. Pe 22 septembrie 2009, omul a fost abordat în Parcul Voievozilor de Sorin Argint, om de afaceri care i-a promis bani şi carte de muncă în schimbul buletinului.


„Sorin Argint m-a racolat în toamnă. Mi-a dat 20 de lei şi mi-a promis că-mi face contract de muncă. Eu am acceptat şi i-am dat buletinul“
, povesteşte Emil Rusu. În numai câteva săptămâni, boschetarul a devenit proprietar în acte peste 37 de societăţi comerciale, care datorau la bugetul de stat nu mai puţin de 2,5 milioane de lei.

Emil Rusu a aflat aceste detalii în luna noiembrie, când s-a trezit cu Garda Financiară pe cap. „M-au luat la întrebări şi atunci am aflat că Argint a trecut pe numele meu mai multe firme, care erau înregistrate la Mogoşeşti. Eu n-am fost niciodată acolo, nici n-am văzut casa aceea“, adaugă Emil Rusu.

Garda Financiară, pe urmele lui
Garda Financiară a început cercetările din luna noiembrie a acestui an după ce societăţile preluate de Emil Rusu au început să emită multe facturi cu sume foarte mari. „Ancheta este în curs de desfăşurare şi este foarte probabil să descoperim şi alte firme cu datorii înregistrate ca având sediul la Mogoşeşti. Valoarea prejudiciului este de 2,5 milioane de lei. Interesant este însă modul în care l-au găsit pe boschetarul respectiv atâtea societăţi“, afirmă Viorel Gavril, purtător de cuvânt al Gărzii Financiare Iaşi.


Din cauza prejudiciului mare, Garda Financiară a înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. „Am solicitat Parchetului dispunerea începererii cercetărilor“, a adăugat Viorel Gavril.

Doarme pe unde-apucă
Emil Rusu n-a mai auzit nimic de Sorin Argint de mai bine de o lună, când a mers la „generosul“ vânzător să-i ceară să-i plătească restanţa de 400 de lei pe care i-o promisese după ce i-a încredinţat actele. „M-a repezit şi mi-a spus că nu are bani şi că nu mai putem să ne vedem din cauză că are probleme cu familia sa“, mai spune bărbatul.


Milu a lucrat mult timp în domeniul construcţiilor şi a ajuns să trăiască sub cerul liber după moartea tatălului său. Atunci, mama sa a vândut apartamentul din Alexandru, iar Emil Rusu a ajuns să locuiască în parcul din zonă. „Noaptea nu ştiu unde voi dormi. Mai câştig câte ceva fiindcă mai muncesc din când în când. Acum că a nins, curăţ zăpada din faţa blocurilor“, povesteşte Emil Rusu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite