Cât costă hrana unui pacient cu Covid-19 la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

0
0

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a declarat că pacienţilor infectaţi cu COVID-19 le sunt asigurate câte trei mese pe zi: dimineaţa, la prânz şi seara. Conducerea unităţii medicale a încheiat un contract cu o firmă de catering.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, pentru un pacient diagnosticat cu Covid-19, valoarea celor trei mese pe zi este între 10 şi 16 lei, în funcţie de afecţiunile medicale de care suferă fiecare pacient în parte (diabet, boli cardiovasculare, boli renale, etc.). 

Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienţii „cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei“.

 „Sigur că ne dăm seama că trebuie să hrănim cu 10 lei, dimineaţa, la prânz şi seara, şi facem eforturi pentru a asigura tot ce înseamnă hrana zilnică pentru un adult”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. 

Aceasta a adăugat că nu a fost deloc uşor să găsească o firmă specializată care să asigure hrana pentru spital. „Am găsit cu greu o firmă de catering, având în vedere că pavilionul în care se află bucătăria spitalului este în renovare de câteva luni. Ca urmare, ne folosim în prezent de firma de catering şi supraveghem foarte strict calitatea mâncării livrate de furnizorul nostru.” 

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite